LA TÂRGU-MUREȘ, CONFERINȚĂ JURIDICĂ INTERNAȚIONALĂ

Distribuie pe:

În ultimul sfârșit de săptămână al lunii august 2017, municipiul Târgu-Mureș a găzduit a XIV-a ediție a Conferinței internaționale ,,Procesul civil și executarea silită. Actualitate și perspective", organizată de Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, Camera Executorilor Judecătorești Târgu-Mureș, Universitatea ,,Petru Maior", din Târgu-Mureș, prin Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, Centrul de Cercetare pentru Drept și Științe Socio-Umane, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din Republica Moldova, Facultatea de Drept a Universității de Stat ,,Alecu Russo", din Bălți, având ca partener Grupul editorial „Universul Juridic".

Gazdă și organizator, domnul conferențiar universitar doctor Eugen Hurubă, din Târgu- Mureș, a sintetizat, pentru cititorii ziarului ,,Cuvântul liber", programul Conferinței: ,,Au participat, într-un număr impresionant, profesioniști ai dreptului (executori judecătorești, avocați, judecători) și cadre didactice universitare din România, Republica Moldova, Federația Rusă și Estonia. Au prezentat comunicări științifice și au participat la dezbaterea acestora. În preambulul sesiunii de comunicări științifice, profesorul universitar doctor Ioan Leș a fost sărbătorit cu prilejul vârstei de șaptezeci de ani și a lansării volumului ,,Liber amicorum-Ioan Leș, Contribuții la studiul dreptului privat". La emoționanta festivitate au participat, pe lângă cei deja menționați, foști colegi și colaboratori ai distinsului profesor septuagenar, unii dintre ei foști sau actuali doctoranzi, precum și personalități din viața academică și politică, a căror activitate s-a intersectat, de-a lungul timpului, cu cea a sărbătoritului".

După încheierea lucrărilor conferinței, unii participanți au ales să viziteze municipiul Sighișoara, cu a sa Cetate medievală. Cei mai mulți, însoțiți de conf. univ. dr. Eugen Hurubă, au ales să aducă un pios omagiu celor 11.000 de eroi români căzuți în timpul luptelor de la Oarba de Mureș și Iernut, în septembrie-octombrie 1944, pentru eliberarea și reîntregirea României. Au depus flori la Monument, la mormintele eroilor cunoscuți și necunoscuți, au formulat întrebări și au primit răspunsuri de la domnii economist Vasile Cernea, fost primar al orașului Iernut, gratulat cu porecla de ,,părinte al statuilor" din spațiul sacru de la Oarba de Mureș, prof. Mircea Gheborean, martor ocular al dramaticelor bătălii de pe dealul Sângeorgiului-Iernut, Ioan Astăluș, artist plastic mureșean, despre Epopeea de pe Mureș, despre simbolistica celor unsprezece ediții ale Taberei de sculptură din preajma Monumentului Eroilor de la Oarba de Mureș.

 

Lasă un comentariu