„ZIUA PORȚILOR DESCHISE", LA CRRN LUDUȘ

Distribuie pe:

Sub acest generic a fost pregătită cu entuziasm și așteptată cu emoții la gradul superlativ de angajați și beneficiari, cea de-a treia mare sărbătoare anuală a micii comunități umane de la Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică din Luduș, eveniment care a avut loc în însorita și liniștita zi de vineri, 1 septembrie 2017.

Pe porțile larg deschise ale instituției au intrat, pășind smerit sau la volanul unor autoturisme luxoase, constanții oameni de bine, sponsori cu dare de mână, parteneri și colaboratori voluntari (elevi și studenți), aparținători ai beneficiarilor, foști angajați ai desființatei Case de Copii Școlari și Preșcolari, mulți locuitori ai orașului Luduș, autorități locale și județene, invitați de la instituțiile de ocrotire socială similare, din județul Mureș, delegații ale Direcțiilor de Asistență Socială și Protecția Copilului, din județele Alba, Cluj, Bistrița, Sibiu și Harghita.

Prin prezența lor i-au onorat pe toți beneficiarii și angajații Centrului, dovedindu-le că le sunt prieteni de nădejde, că la ajutorul, sprijinul și sfatul lor pot apela oricând, că le sunt aproape nu numai la greu, ci și la bine, la momente de bucurie, distracție și destindere, au reconfirmat că au deplină încredere în managementul corect, modern, pragmatic și eficient implementat de șeful CRRN Luduș, domnul Ovidiu Baghiu, înălțat la rangul de model de urmat.

Oaspeții au avut parte de o primire la fel de sinceră și prietenoasă din partea angajaților și a beneficiarilor de la CRRN Luduș. Au urmat protocolarele saluturi și discuții de început la o cafea, în fața panourilor uriașe cuprinzând sute de fotografii cu scene grăitoare din viața de zi cu zi din instituție, pe parcursul vizitei prin curtea interioară excelent amenajată pentru clipele de destindere. După vizitarea generoaselor spații de cazare și tratament din interiorul clădirii instituției, s-a desfășurat minunatul program artistic prezentat de beneficiari (dans modern, recitaluri de cântece și poezie, dans etno) și al spectacolului profesionist susținut de soții Maior, din Târgu Mureș.

Sărbătoarea a fost binecuvântată, prin rugăciunile și slujba de TE DEUM, oficiată de cucernicii părinți protopop Lucian Voșloban și Ilie Dăian, parohul Bisericii Ortodoxe cu hramul „Tuturor Sfinților", din Parohia Ortodoxă Luduș III (cartierul Dacia).

La capitolul impresii de final, oaspeții Ovidiu Dancu, vicepreședinte al CJ Mureș, Ioan Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș, Deac Irina, directorul în exercițiu al DGASPC Mureș, prof. Ioan Olaru, fost director al Casei de Copii Școlari și preșcolari din Luduș, Viorica Sand, șefa CITO, din Căpușul de Câmpie, Smidt Lorand, șeful instituției de ocrotiri sociale din apropierea Târgu- Mureșului, mulți ani, fost director al DGASPC Mureș, șefii delagațiilor DGASPC din județele amintite deja, au avut numai cuvinte de laudă și de apreciere la adresa colectivului de angajați, a directorului acestei instituții, domnul Ovidiu Baghiu, a condițiilor igenico-sanitare și de tratament de care au parte, la standarde europene, toți cei 108 beneficiari, femei și bărbați, cu vârste între 18 și 94 de ani.

În răspunsul său, șeful Centrului, domnul Ovidiu Baghiu, a mulțumit oaspeților, sponsorilor, oamenilor de bine, voluntarilor, reprezentanților administrațiilor locale și județene, pentru sprijinul și ajutorul dezinteresate acordat instituției, în numele omeniei și moralității creștine.

În încheierea festivităților, domnul Ovidiu Baghiu a proiectat speranțele sale, ale beneficiarilor și angajaților, legate de construirea, în anul 2018, cu sprijin financiar de la DGASPC Mureș și a sponsorilor ROMETAL SRL, RAPID AGREGATE SRL, TEREOS ROMÂNIA (ZAHĂRUL LUDUȘ), TEXEL INDUSTRY SRL, DIANA TRANS SRL, a unui teren multisport cu gazon sintetic de 200 mp, în curtea interioară a instituției pe care o conduce.

 

Lasă un comentariu