În primul semestru din acest an, AU ARS PESTE O MIE DE HECTARE DE PĂDURE!

Distribuie pe:

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a dat publicității faptul că, în primele șase luni ale anului 2017, au fot înregistrate 199 de incendii în pădurile de stat pe care le administrează (cu 64 mai multe decât în întregul an 2016!), suprafața totală afectată fiind de aproape 1.049 hectare.

„În primul semestru din acest an, incendiile în pădurile de stat au afectat 1.048,8 hectare, inclusiv 73,7 hectare regenerate recent, fiind distruși 28.720 de puieți forestieri plantați în cursul recentelor campanii de împăduriri.

Cele mai multe incendii au fost înregistrate în județul Gorj (56 de la începutul anului), urmat de Mehedinți (cu 30 de incendii), și Alba (cu 23 de incendii), iar cele mai întinse suprafețe afectate s-au înregistrat în județele Gorj (443,5 hectare), Mehedinți (177,7 hectare) și Hunedoara (150,6 hectare).

Condițiile climatice din lunile martie și aprilie au favorizat producerea incendiilor în suprafețele de fond forestier, cele mai multe incendii de pădure având drept cauză propagarea focului din terenurile limitrofe fondului forestier aflat în proprietatea publică a statului.

Recomandăm cetățenilor care își petrec timpul liber în zone limitrofe pădurilor sau care fac drumeții prin zone împădurite să supravegheze focul, iar la plecare, să verifice cu atenție stingerea acestuia.

Angajații Romsilva monitorizează fondul forestier administrat, fiind trimise patrule în zonele cu vulnerabilitate, și amplasează panouri avertizoare la limita pădurilor, dar și de-a lungul traseelor turistice", precizează Romsilva, care administrează 3,14 milioane de hectare din fondul forestier aflat în proprietatea publică a statului.

Lasă un comentariu