Mesele servite în familie îi fac pe români fericiți!

Distribuie pe:

Dintr-un studiu național, realizat de brandul Delikat, în colaborare cu ziarul „Adevărul", aflăm că, deși suntem tentați să credem că pe măsură ce cresc copiii tind să fie mai puțin implicați în activitățile de familie, 78% dintre tineri consideră că mesele în familie sunt foarte importante.

„Studiul a arătat că 67% dintre români iau masa în familie în fiecare zi, iar 83% consideră că acest ritual este important.

Cel mai îmbucurător aspect însă, este faptul că 78% dintre tineri sunt conștienți de beneficiile pe care le au mesele în familie pentru că îmbunătățesc comunicarea între membrii familiei (94%), reprezintă o oportunitate de a petrece timp cu familia (94%) și oferă un sentiment de siguranță și unitate (91%).

Principalele motive, pentru care românii iau mesele în familie zilnic, sunt apropierea făță de familie, atmosfera plăcută, normalitatea situației, dar și faptul că locuiesc împreună.

Cu toate acestea, 4 din 10 români iau mesele în familie mai rar decât și-ar dori, iar principalele motive sunt greutatea de a aduna membrii familiei pentru o masă (55%), lipsa de timp (39%) și programul de lucru încărcat (38%).

O statistică interesantă este și cea legată de asocierea emoțiilor cu mesele în familie.

Când românii iau masa în familie se simt împliniți (73%), fericiți (72%), încrezători (61%), relaxați și liniștiți (58%).

Când românii iau masa singuri se simt grăbiți (59%), neliniștiți (32%), stresați (28%), tensionați (26%)", reiese din studiul citat de adevarul.ro.

La studiu, au participat 640 de persoane (50% femei și 50% bărbați), cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, dintre care 59% cu studii superioare.

 

Lasă un comentariu