„A ascultat tot de sfaturile mamei sale"

Distribuie pe:

Un băiat de cartier periferic din Detroit, al doilea fiu al unei mame singure, Ben Carson, ajunsese în clasa V-a codașul clasei, iar glumele pe seama sa deveneau din ce în ce mai frecvente, făcându-i viața insuportabilă. Cu timpul, chiar și el începuse să se împace cu gândul că era ultimul. Se simțea cu adevărat cel mai prost copil din clasă. În ciuda repetatelor afirmații ale mamei sale: „Ești deștept, Benni! Tu poți să faci orice vrei!", n-o putea crede, mai ales când cei de la școala îl asigurau că nu era așa.

Până când, într-o zi, mămica lui, văzând că drumul pe care mergea fiul ei era greșit și realizând că cititul este calea de a scăpa de ignoranță și calea către realizări, a început să-i impună să citească. Timpul de joacă a fost scurtat, noi reguli au fost întemeiate, iar împreună cu fratele său mai mare, Ben trebuia să prezinte mamei sale rezumatele a două cărți citite, la sfârșitul fiecărei săptămâni.

Ziua în care Ben a realizat că și el, ca și alții, era capabil să obțină note bune, avea să-i marcheze viața. Efortul depus acum avea să fie răsplătit. Glumele pe seama lui s-au rărit, copiii au început să-i ceară părerea la probleme mai dificile, iar după un timp, a devenit fruntașul clasei. Voia să cunoască din ce în ce mai mult, petrecând astfel ore în șir pe băncile bibliotecii.

Ben Carson a folosit șansa de a-și schimba modul ignorant de viață de până atunci. În anul 1987 a avut loc un eveniment remarcabil în lumea medicinei, cu valoare de premieră absolută în domeniu: separarea cu succes a doi gemeni siamezi uniți la cap – ambii copii au supraviețuit complicatei intervenții. Omul care a coordonat și a condus această operație imposibilă nu este altul decât dr. Benjamin Samuel Carson.

 

Lasă un comentariu