Avem și noi „calitățile" noastre! Românii, printre cei mai certăreți europeni

Distribuie pe:

Dintr-un studiu intitulat „Trăind în Europa", realizat în luna decembrie 2016 de E.ON și Kantar EMNID, pe un eșantion de aproximativ 8.000 de persoane din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria, reiese că jumătate dintre europeni se ceartă în mod voit și des cu vecinii lor.

„Pe primul loc în topul motivelor de ceartă între vecini, cu o marjă mare și indiferent de care dintre țările europene este vorba, se află zgomotul produs de copii, petreceri sau de muzica dată la maximum.

Un total de 42 de procente, practic aproape jumătate dintre germani, s-au certat cel puțin o dată cu vecinii lor din aceste motive. De asemenea, din perspectiva europenilor, tot o medie de 42 de procente consideră că zgomotul este motivul numărul unu al disputelor. 14 procente dintre cei chestionați plasează la mare distanță, pe locul doi, motivul vecinilor curioși și nepoftiți, în timp ce locul trei revine animalelor de companie, care sunt percepute ca fiind deranjante.

Grătarele, despre care se crede că sunt deseori motive de certuri, se situează mai jos în listă, pe locul opt, în cadrul sondajului de opinie (4 procente). Certurile sunt mai degrabă cauzate de blocarea accesului la locurile de parcare, de zgomotul motoarelor automobilelor lăsate pornite sau de mirosurile neplăcute, muzica cu boxe.

Cei mai predispuși să se înfurie pe vecini, conform răspunsurilor acordate chiar de ei, sunt turcii (75 procente), urmați de români (73 procente), și de cehi (72 procente). Cu toate acestea, sondajul a arătat că o treime dintre respondenții chestionați din Germania, Marea Britanie, Ungaria și Suedia nu s-au simțit niciodată deranjați de vecinii lor" dezvăluie studiul, citat de descopera.ro. 

Lasă un comentariu