Autoturisme Mercedes-Benz, rechemate în service!

Distribuie pe:

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță, printr-un comunicat de presă, că Mercedes-Benz România recheamă în service 1.449 autovehicule, cele mai multe vizând modelele A Class, B Class, CLA, C Class, E Class și GLC.

„În cazul autovehiculelor A Class, B Class, CLA, C Class, E Class și GLC, Daimler a constatat faptul că la anumite autoturisme limitatorul curentului de pornire ar putea fi suprasolicitat la procedura de pornire.

În cazul în care demaratorul este blocat, ca urmare a unei defecțiuni survenite anterior și, în acest stadiu, au fost efectuate tentative de pornire mai multe și (sau) mai lungi, limitatorul curentului de pornire ar putea fi suprasolicitat electric și s-ar supraîncălzi.

În cel mai rău caz, componentele din jur s-ar putea aprinde și ar izbucni un incendiu. În cazul acestei campanii de rechemare în service sunt vizate 1.295 autovehicule.

De asemenea, rechemăm în service și 147 autovehicule Smart, pentru că s-ar putea prelungi treptat cursa manetei frânei de mână, în urma acționării, ca urmare a slăbirii piuliței de reglare a cablului tirant.

În cazul în care s-ar prelungi cursa manetei frânei de mână, este posibil ca frâna de parcare să nu exercite forța necesară pentru a asigura autovehiculul în toate situațiile.

În cadrul monitorizării globale a produselor, Daimler AG a constatat faptul că la anumite autoturisme proporția de amestec a substanțelor din capsele pirotehnice ale întinzătoarelor de centură ar putea să nu corespundă specificației indicate.

În cazul unui accident cu activarea întinzătorului de centură față stânga, acesta din urmă ar putea să nu se declanșeze. Prin urmare, nu ar mai fi asigurat efectul de reținere al acestui întinzător de centură", precizează documentul, citat de Agerpres.

Lasă un comentariu