Credința și voința l-au salvat

Distribuie pe:

Bowen Toomey a venit pe lume fără mâini și fără picioare, însă acest lucru nu l-a împiedicat să se bucure de activitățile unei vieți normale, la fel ca toți ceilalți copii de vârsta lui. În ciuda dizabilităților, la numai 5 ani, Bowen sare pe trambulină, urcă scările singur, merge cu drag la grădiniță, citește la nivel de clasa întâi, știe să numere și să scrie. Însă cel mai mult îi place să înoate și să facă scufundări în piscină. Viața lui Bowen nu a fost întotdeauna la fel de fericită și chiar și în prezent este încărcată de provocări pe care le înfruntă zi de zi cu perseverență. Micuțul a stat o vreme la un orfelinat, unde a fost bine îngrijit, dar nu a beneficiat de toată atenția de care avea nevoie din partea personalului. Greutățile au continuat și după ce Bowen a fost adoptat de familia Toomey. „Avea 18 luni, dar nu putea să facă nimic. Nu se putea rostogoli. Nu putea vorbi.

Nu putea nici să mestece mâncarea din cauza faptului că a fost neglijat la orfelinat", susține Devon.

La scurt timp însă, Bowen a început să îi surprindă pe cei din jur prin perseverența lui. Peste numai două luni, micuțul a început să facă progrese - a reușit să se rostogolească ori să stea așezat și mai târziu să se miște singur. În aproape un an de zile a învățat să mestece mâncarea. Acum folosește proteze ajutătoare sau un scaun cu rotile motorizat, pentru a se deplasa și mănâncă singur, folosind o bandă specială pentru a apuca lingura.

„Este pur și simplu o sursă de inspirație să vezi prin ce trece în mod regulat, lucruri care i-ar pune pe mulți în dificultate, dar nu și pe Bowen. El trăiește ziua, răzbește, este fericit, încearcă orice și nu lasă nimic să îl oprească", susține Devon.

 

Lasă un comentariu