13 SEPTEMBRIE - ,,ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA"

Distribuie pe:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea" al județului Mureș desfășoară, cu ocazia Zilei Pompierilor din România și împlinirea a 169 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, o serie de activități pentru rememorarea acestor evenimente. Calendarul desfășurării activităților este transmis printr-un comunicat al Compartimentului Informare și Relații Publice al I.S.U. Mureș.

Seria acestor manifestări va debuta duminică, 10 septembrie a.c., începând cu ora 09,00, în centrul municipiului Târgu-Mureș. Toți amatorii de mișcare sunt așteptați să participe la cea de-a VI-a ediție a Crosului Pompierilor.

În perioada 11 - 17 septembrie a.c., între orele 09,00-15,00, la toate subunitățile din județ și sediul inspectoratului se organizează „Ziua Porților Deschise". Toți cei care doresc să facă o incursiune în lumea salvatorilor, sunt invitați să treacă porțile subunităților pentru a vedea exerciții demonstrative, tehnica și echipamentele de intervenție.

În perioada 15 - 17 septembrie a.c., între orele 10,00 - 14,00, pe râul Mureș, lângă complexul sportiv Weekend, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea" al județului Mureș desfășoară exerciții de salvare și plimbări cu barca. Cei care doresc vor putea vedea echipamentele din dotare și exerciții demonstrative.

ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA, va fi marcată în centrul municipiului Sighișoara la Monumentul Latinității, miercuri, 13 septembrie a.c, începând cu ora 11,00.

Participanții la această activitate, vor avea ocazia să vadă expoziția de tehnică, între orele 10,00 - 14,00, precum și parada militară cu participarea de efective și tehnică.

Lasă un comentariu