La Sărmașu, Tabăra de pictură „Comoara din deal"

Distribuie pe:

Tabăra de pictură „Comoara din deal", care s-a desfășurat între 4-8 septembrie la Mănăstirea „Sf. Mina" din Sărmașu, se încheie cu vernisajul (vineri, 8 septembrie, ora 12,00) expoziției cu lucrările realizate de către cei opt artiști participanți: Benko Istvan, Soo Emma, Natașa Bardi, Rodica Vescan, Veress Zsuzsa, Ioan Rusu, Marta Deleanu și Fabian Margit. Despre tabără și lucrările expuse vor vorbi Dinuca Burian și Nicolae Băciuț, coordonatorii taberei.

Tabăra de pictură „Comoara din Deal", organizată de Direcția pentru Cultură Mureș, Biblioteca Orășenească „Liviu Rusu" din Sărmașu, Biserica Ortodoxă Sărmașu, în parteneriat cu Asociația Culturală „Graiul Câmpiei" a fost prima ediție a unui proiect ce se dorește cât mai longeviv, de creare a unei emulații în domeniul artei plastice, la Sărmașu.

După cum se știe, manifestările plastice au ritm susținut la Sărmașu, cu expoziții și tabere, școală de pictură de icoane, încondeiat ouă, derulate la Biblioteca Orășenească „Liviu Rusu" din Sărmașu, prin inițiative ale Dinucăi Burian.

Au fost antrenați mulți elevi, tineri în aceste activități, cu rezultate vizibile nu doar în planul creativității, ci și al receptării artei plastice.

Lasă un comentariu