UN OU FIERT PE ZI REDUCE RISCUL DE ATAC CEREBRAL

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Institutul EpidStat din Michigan, citați de descopera.ro, susțin că un ou fiert consumat în fiecare zi reduce cu până la 12% riscul de a face un accident vascular cerebral.

„Studiul nostru, care a cuprins aproximativ 300.000 de persoane, demonstrează că un ou fiert consumat în fiecare zi poate scădea riscul de accident vascular cerebral și că nu influențează negativ nici bolile cardiovasculare.

Ouăle au fost ani de zile incriminate că ar crește riscul de boli cardiovasculare, prin creșterea nivelului de colesterol, însă cercetarea noastră a arătat că există un impact redus al colesterolul din alimente asupra nivelului de colesterol din sânge, întrucât cel mai mult colesterol din sânge este produs de ficat.

Analiza noastră nu a identificat nicio legătură cu bolile de inimă, însă a constatat un risc mai redus cu 12% de accident vascular cerebral pentru persoanele care au mâncat un ou fiert pe zi, comparativ cu cei care au mâncat mai puțin de două ouă pe săptămână.

Așadar, ouăle gătite sănătos pot face parte dintr-o dietă echilibrată, sunt sățioase și aduc în organism proteine, calciu și colină, un aminoacid important pentru funcționarea sistemului nervos, reprezentând și un mod sănătos de a începe ziua sau putând fi consumat ca o gustare, mai ales de către cei care doresc să slăbească sau să își mențină silueta.

Însă, trebuie precizat că există o mare diferență între a mânca un ou fiert zilnic, cu puțină pâine prăjită, sau a mânca un ou prăjit în ulei sau o omletă cu cârnăciori și bacon, pline de sare și grăsimi", atrag atenția experții americani.

Lasă un comentariu