Eșec: TRATAMENT ANTICANCER, STOPAT!

Distribuie pe:

Organizația „Food and Drug Administration", din Statele Unite, citată de descopera.ro, anunță că a întrerupt tratamentul dezvoltat de compania franceză Cellectis, numit CAR-T, după ce primul pacient căruia i s-a administrat acest tratament a murit.

„CAR-T a abordat cancerul prin utilizarea sistemului imunitar al pacientului. Celulele sunt extrase și modificate pentru a purta o nouă genă, apoi reintroduse în corp. Terapiile inițiale aveau rolul de a testa eficiența tratamentului prin utilizarea celulelor de la un donator și nu de la pacient. Această variație a tratamentului se numește și CAR-T universal.

Pe 4 septembrie 2017, compania Cellectis a anunțat pierderea pacientului, în vârstă de 78 de ani, care a decedat la opt zile după administrare, chiar din cauza tratamentului.

Aceasta nu este singura companie care a pierdut un pacient în timpul probelor. Anul trecut, Juno Therapeutics a fost forțată să oprească tratamentele după decesele mai multor pacienți.

După unele modificări, aceștia au fost lăsați să continue testele, care au dus din nou la moartea unor persoane. Într-un final, acestora li s-a interzis să mai efectueze teste.

Considerăm că experții de la Cellectis vor avea o sarcină foarte dificilă pentru a relansa experimentele clinice", susțin specialiștii americani.

Lasă un comentariu