TELEFONUL MOBIL, DROG PERICULOS PENTRU COPII

Distribuie pe:

Oamenii de știință de la Clinica Harley Street, din Londra, în colaborare cu Ministerul Comunicațiilor din Marea Britanie, citați de descopera.ro, avertizează că telefonul mobil este precum cocaina pentru copii.

„S-a ajuns ca prin cabinetul de psihoterapie să treacă fetițe de 13 ani, cărora li se pare normal să trimită mesaje care au conotație sexuală, și aceasta pentru că, un sfert dintre părinții copiilor cu vârste între 12 și 15 ani au dificultăți în a le pune limite în utilizarea telefoanelor mobile.

Timpul petrecut cu prietenii pe rețelele de socializare, oricare ar fi ele, dă o dependență la fel de mare ca drogurile sau alcoolul și ar trebui tratată ca atare. Mereu le atragem atenția părinților că, fie le pun copiilor o sticlă de alcool în mână, fie le dau o tabletă sau un telefon mobil, rezultatul va fi același. Îngrijorarea este cu atât mai mare, cu cât preadolescenții și adolescenții le folosesc închizându-se în camerele lor, iar adulții nu au nici cea mai vagă idee despre ceea ce fac ei.

În studiul nostru, am constatat că, atât drogurile și alcoolul, cât și folosirea telefonului mobil, folosesc aceleași impulsuri ale creierului. În aceeași categorie intră mâncatul excesiv, jocurile de noroc, masochismul, dependența de sex.

Una dintre cele mai mari probleme legate de dependența copiilor de telefoanele mobile și tablete este pornografia infantilă. Cercetarea, la care au participat peste 1.500 de profesori din Marea Britanie, a scos la iveală faptul că 60% dintre elevi distribuie prin intermediul device-urilor materiale cu conținut sexual, iar unul din șase elevi este încă în școala primară.

De altfel, o treime dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, au admis că nu există niciun echilibru între activitățile pe care le fac.

În acest context periculos, părinții sunt primii care trebuie să le dea copiilor lor un exemplu pozitiv, lăsând telefonul din mână atunci când ajung acasă", recomandă specialiștii britanici. 

Lasă un comentariu