ÎN ULTIMII 10 ANI, ROMÂNII DIN AFARĂ AU TRIMIS ÎN ȚARĂ ÎN JUR DE 55 DE MILIOANE DE EURO! GUVERNUL VREA SĂ AMENDEZE DIASPORA?

Distribuie pe:

FADERE (Federația Asociațiilor de Români din Europa) îi cere prim-ministrului Mihai Tudose anularea amenzilor fiscale pentru românii din diaspora și a dublei impozitări.

Necompletarea unui formular birocratic prevăzut în noul Cod Fiscal dă bătăi de cap milioanelor de români din afara granițelor. Pe lângă amenzi, ei vor fi siliți să mai plătească o dată și în țară, unele taxe achitate deja în țările în care muncesc. Fiscul a prezentat un astfel de formular de schimbare a domiliciului fiscal care ar fi trebuit să fie completat de către toți românii care au domiciliul în România și rezidența în străinătate.

Considerăm că este o măsură premeditată și absurdă de răzbunare împotriva milioanelor de români din diaspora.

Nu trebuie uitat că toți cei din afară au plecat tocmai din cauza proastei administrări a țării și a corupției clasei politice. Dacă prim-ministrul Tudose nu ține cont de drama acestor oameni siliți să trăiască departe de cei dragi și să presteze munci inferioare pregătirii lor, ne așteptăm să aibă în vedere măcar interesul pentru atragerea uriașelor sume care pot contribui la stabilitatea exercițiului bugetar. În ultimii 10 ani românii din afară au trimis acasă în jur de 55 miliarde de euro.

„Mi se pare o strategie total eronată din partea Guvernului. Credem că statul român ar trebui mai degrabă să se îngrijoreze de numărul uriaș al românilor plecați și de faptul că ei nu mai vor să se întoarcă: suntem pe locul doi în lume privind numărul persoanelor plecate din țară, după Siria. Este inadmisibil dacă prin astfel de tertipuri cu formulare tăinuite își propun autoritățile noastre să contracareze faptul că în fiecare oră pleacă 9 adulți care nu se vor mai întoarce în țară, în foarte puțin timp în România nu va mai avea cine să lucreze.

Este inadmisibil unde s-a ajuns. De vreo 5 ani tot circulă vești că statul român urmează să impoziteze încă o dată în țară veniturile românilor din diaspora, chiar dacă aceștia plătesc impozit în țările unde lucrează. Iată că astăzi o parte din aceste zvonuri a devenit realitate", a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

Lasă un comentariu