Hramul bisericii, la Filitelnic

Distribuie pe:

La Filitelnic (comuna Bălăușeri), unde, prin grija părintelui Ionică, s-a înălțat o frumoasă biserică, vineri 8 septembrie, a avut loc sărbătoarea de hram a acestui lăcaș închinat Sfintei Maria.

În cuvinte emoționante, părintele pensionar Petrișor Bleahu, fost paroh în satul Boiu, invitat la acest mare praznic, în predica ținută, s-a referit la rolul mamei în creșterea pruncilor, exemplificându-și spusele cu citate din poemul Dorul româncei, de Vasile Alecsandri.

…Aducând laudă, cinste și smerită închinăciune Maicii Prea Sfinte, părintele Ionică a mulțumit pentru prezența la acest praznic a părinților preoți: Valer Man, Caraș Gabriel, Raul Tudorel, Bradi Valerian, părintelui Bogdan de Coroi, părintelui de la Zagăr - Silviu Eugen Popescu, dirijoarei prof. Rodica Proteasa, membrilor corului Vox Animi de la Catedrala Ortodoxă din Sighișoara. Îmbucurătoare a fost prezența interpretului Nelu Șopterean, care a încântat asistența cu un scurt recital de pricesne.

Părintele Ionică a mulțumit tuturor credincioșilor prezenți de hramul bisericii, urându-le celor ce poartă frumosul nume de Maria să le fie ziua plină de lumină, bucurii și împliniri. 

Lasă un comentariu