ȘCOALA GIMNAZIALĂ TĂURENI

Distribuie pe:

Și la Școala Gimnazială Tăureni din județul Mureș a început anul școlar pentru cei 120 de copii din cele șase clase (trei gimnaziale și trei primare) și două grupe de grădiniță.

Festivitatea de deschidere a început cu intonarea Imnului de Stat, urmată de binecuvântarea preotului Ilie Tinca. A urmat mesajul conducerii unității de învățământ, a dlui prof. Vasile Dobrău. Domnia sa a citit și mesajul dlui inspector școlar general, prof. Ioan Macarie. De asemenea, a trecut în revistă câteva din obiectivele propuse în noul an, atât în plan educativ, cât și managerial. ,,Dragi elevi, a început școala! Nu s-a schimbat nimic!!! De copil, personal, mă încerca o deosebită emoție și bucurie, în preajma acestui eveniment. Abia așteptam să merg la școală! Voiam, încă din clasa a V-a, să ,,mă fac''profesor. De limba franceză. Un profesor deosebit (Alexandru Luca), m-a vrăjit pur și simplu cu harul și dăruirea sa pentru meserie. Voiam să fiu ca el. Mais…c'est la vie! Împrejurările, viața asta, atât de fascinantă a sportului, în care nicio clipă nu seamană cu alta și care îți oferă atâta emoție, m-a fascinat de-adevăratelea. Și tot din cauza unui profesor! Ioan Kunst Ghermănescu. El m-a vrut antrenor de handbal. Vai… profesorii ăștia! Dacă ar ști ei ce PUTERE au în a forma sau hotărî destine… Școala, dragi copii, o să vă dați seama mai târziu, este cea mai frumoasă perioadă din viața voastră. Aici, cu ajutorul dascălilor din jurul vostru, vă veți putea atinge visele! Mult succes în noul an școlar!", le ura prof. Vasile Dobrău, directorul Școlii Gimnaziale Tăureni, celor prezenți la deschiderea anului școlar.

Festivitatea a fost onorată și de prezența domnului Ovidiu Oltean, primarul comunei Tăureni. La eveniment au fost prezenți foști elevi, părinți, reprezentanți ai Poliției, consilieri locali.

Lasă un comentariu