JANDARMII, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR

În baza ,,Planului teritorial comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță al elevilor și al personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile", și în anul școlar 2017-2018, Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș îi revine misiunea de menținere a ordinii publice la nouă unități de învățământ preuniversitar, precum și la grădinițele din zona adiacentă acestora, din municipiul Târgu-Mureș. Potrivit unui comunicat, efectivele de jandarmi vor lua măsuri specifice de ordine și siguranță publică zilnic, în orele de vârf, respectiv la sosirea și plecarea elevilor și a cadrele didactice la și de la școală.

Lt. Chiș Adina - Ofițer Informare, Relații Publice și cu Publicul - Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș a făcut următoarele precizări: „Datorită misiunii ce ne revine, am considerat oportun să fim alături de elevi, părinți și profesori încă de la începutul anului. Astfel, nouă ofițeri din cadrul unității au fost prezenți luni, 11 septembrie a.c., la școlile târgumureșene repartizate, ocazie cu care au prezentat mesajul domnului colonel Sebastian Cucoș - Împuternicit Inspector General al Jandarmeriei Române, din care spicuim: «Dragi elevi, stimați profesori și părinți, […] Noi, cadrele Jandarmeriei Române, suntem, la rândul nostru părinți și, tocmai de aceea, vă rugăm să ne fiți alături și să ne sprijiniți în realizarea unui adevărat parteneriat de securitate, din care vom avea de câștigat cu toții. Veniți de fiecare dată cu încredere la noi, semnalați-ne și împărtășiți-ne tot ceea ce vi se pare suspect sau împotriva legii.[…] Vom fi în permanență în apropierea școlilor pentru a preveni și descuraja orice eveniment ce poate tulbura liniștea copiilor.»

Jandarmeria Mobilă Mureș dorește tuturor școlarilor călătorie frumoasă și în siguranță pe drumul cunoașterii, iar elevilor, cadrelor didactice și părinților mult succes, sănătate, satisfacții și multe bucurii în anul școlar 2017-2018!."

Lasă un comentariu