Mai mulți cetățeni români cu drept de vot!

Distribuie pe:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, la data de 11 septembrie 2017, numărul total de cetățeni români cu drept de vot înscriși în registrul electoral este de 18.877.178, cu 213 mai mulți față de ultima informare publică, din 16 august 2017, când erau înregistrați 18.876.965 de alegători.

„Diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia și a importului de date de la Direcția Generală de Pașapoarte.

Din totalul de alegători români care figurează în registrul electoral, 18.269.152 au domiciliul sau reședința în țară, iar 608.026 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport.

Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară.

Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii", precizează AEP, într-un comunicat de presă.

 

Lasă un comentariu