Fiscul vinde în rate și mașinile executate silit!

Distribuie pe:

Prin intrarea în vigoare, la data de 3 septembrie 2017, a Ordonanței Guvernului nr. 30/2017, publicată în Monitorul Oficial nr. 708, din 31 august, fiscul permite plata în rate (pe lângă case și terenuri) și pentru mașinile și motocicletele sechestrate, scoase la vânzare prin licitații publice.

Avansul minim pentru achiziția în rate este de cel puțin 50% din prețul de adjudecare: „În cazul vânzării la licitație a bunurilor, cumpărătorii pot solicita plata prețului în rate, cu un avans de minimum 50% din prețul de adjudecare a bunului și cu plata unei dobânzi sau majorări de întârziere, după caz, stabilite conform prezentului cod fiscal. Organul de executare silită stabilește printr-un proces-verbal condițiile și termenele de plată a diferenței de preț", se precizează în noul act normativ.

Pentru ca o mașină să poată fi cumpărată în rate, diferența de preț a acesteia trebuie să fie de cel puțin 5.000 de lei.

Plata diferenței de preț în rate se poate face în maximum 12 luni pentru bunurile mobile (mașini și motociclete) și în maximum 24 de luni pentru cele imobile (până acum, pentru case și terenuri termenul maxim era de doar 12 luni).

Lasă un comentariu