BOLILE RENALE NE ÎMBOLNĂVESC DE INIMĂ

Distribuie pe:

Oamenii americani de știință de la Universitatea „Washington" din Seattle, citați de descopera.ro, au demonstrat că bolile renale contribuie considerabil la decesele cauzate de bolile... cardiace.

„Studiul nostru se bazează pe date ale pacienților din 188 de țări și s-a desfășurat în perioada 1990 și 2013. Pe baza acestor date, am obținut informații legate de impactul semnificativ al bolilor renale asupra îmbolnăvirilor de inimă.

Numai în anul 2013, insuficiența renală a fost asociată cu 4% dintre decesele la nivel mondial, respectiv 2,2 milioane de decese. Peste jumătate dintre acestea (1,2 milioane) au fost asociate cu bolile cardiace, în timp ce aproximativ 1 milion au fost cauzate de insuficiențele renale.

Înțelegerea impactului real al bolilor renale asupra sănătății necesită luarea în considerare a deceselor și invalidităților provocate de bolile cardiovasculare și de bolile renale în stadiu terminal.

Pe de altă parte, am descoperit că insuficiența renală s-a clasat sub hipertensiune, hiperglicemie și supraponderabilitate (obezitate), dar a fost asemănătoare cu colesterolul mărit, ca factor de risc pentru durata de viață ajustată prin factorul invaliditate (numărul de ani pierduți din cauza bolii, a invalidității sau a decesului prematur)", explică specialiștii americani. 

Lasă un comentariu