16 - 22 septembrie - Săptămâna Europeană a Mobilității - Sighișoara: „E ziua în care nu scot mașina din parcare…"

Distribuie pe:

Perioada 16-22 septembrie este dedicată Săptămânii Europene a Mobilității, o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată de Secretariatul european de coordonare, cu sprijinul direcțiilor generale pentru Mediu și Transport din cadrul Comisiei Europene.

Tema anului 2017, O mobilitate nepoluantă, partajată și inteligentă, promovează soluțiile beneficiile utilizării mijloacelor de transport mai puțin poluante.

Încă din anul 2002, Municipiul Sighișoara s-a alăturat inițiativei orașelor europene, marcând Săptămâna Europeană a Mobilității și Ziua europeană fără mașini, în data de 22 septembrie.

Activitățile dedicate mobilității vor consta în: alergări, plimbări cu bicicleta, trotineta, role, skateboard, desene pe asfalt ș.a. Pentru a marca Ziua europeană fără mașini, între orele 8 și 12, circulația auto va fi închisă pe strada Vlad Țepeș.

„Facem apel la conștiința civică a sighișorenilor care doresc să se implice în reușita acestei acțiuni, propunându-le ca, în data de 22 septembrie - Ziua europeană fără mașini, să lase autoturismele în garaj și să folosească bicicleta, transportul în comun care, în această zi, va fi gratuit, sau pur și simplu să circule pe jos", se arată în comunicatul postat pe site-ul municipalității sighișorene. 

Lasă un comentariu