TREI ZILE DE EXERCIȚII PE LINIA INTERVENȚIEI ANTITERORISTE ,,MARIS 17", LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

În perioada 19-21 septembrie 2017, Jandarmeria Mureș va desfășura exercițiul combinat pe linia intervenției antiteroriste la obiective din competența Jandarmeriei Române ,,Maris 17", în municipiul Târgu-Mureș.

Potrivit buletinului informativ, scopul exercițiului este de antrenare a componentelor Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului pentru gestionarea în comun a provocărilor determinate de intervenția antiteroristă la obiective din competența Jandarmeriei Române, de perfecționare și testare a efectivelor de jandarmi.

În acest sens, lt. Chiș Adina - Ofițer Informare, Relații Publice și cu Publicul Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș, subliniază:

,,Se urmărește evaluarea modului de desfășurare a tuturor activităților cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, al etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare și coordonarea forțelor din teren, până la modul de acțiune efectiv al forțelor de ordine participante, într-o situație cât mai aproape de realitate.

Este important de avut în vedere CARACTERUL DE EXERCIȚIU al activităților ce se vor desfășura în spațiul public, fără a afecta buna desfășurare a activităților instituționale sau cetățenești și fără a impune restricții majore de circulație. Referitor la acest aspect, în zilele următoare se vor desfășura antrenamente în următoarele locații din municipiul Târgu-Mureș:

În PARCAREA COMPLEXULUI DE RETAIL din strada Secerei - marți, 19 septembrie 2017, începând cu ora 9:00;

La TRIBUNALUL MUREȘ - miercuri, 20 septembrie 2017, începând cu ora 16:00;

La BAZA DE PREGĂTIRE A INSPECTORATULUI DE JANDARMI JUDEȚEAN MUREȘ - joi, 21 septembrie 2017, începând cu ora 9:00. Lt. Chiș Adina a mai precizat:

,,În situația în care târgumureșenii se vor afla în zonele desfășurării exercițiilor, le adresăm respectuos rugămintea de a nu se alarma, de a-și păstra calmul și de a respecta indicațiile forțelor de ordine.

Vă rugăm să considerați acest antrenament oportun și util în scopul creșterii siguranței și protecției cetățenilor."

 

Lasă un comentariu