JANDARMERIA MOBILĂ MUREȘ MEREU LA DATORIE LA MANIFESTĂRI CU PUBLIC NUMEROS

Distribuie pe:

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul - Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Regele Ferdinand I" Târgu-Mureș precizează că Jandarmeria Mobilă Mureș derulează misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică. Astfel, în acest scop, va asigura în perioada următoare, ordinea publică la 3 manifestări cultural-artistice și o manifestare sportivă, în județele Mureș și Alba.

Potrivit unui comunicat, un echipaj de jandarmi va asigura derularea în condiții de sigurață a activităților cuprinse în programul manifestării cultural-artistice Ziua Magiunului, sâmbătă, 16 septembrie 2017, în localitatea Iara de Mureș, județul Mureș,

Efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș, au misiunea de asigurare a unui climat normal de ordine și siguranță publică în zona de desfășurare a manifestării cultural-artistice Festivalul de rock, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 15 - 17 septembrie 2017.

Sâmbătă și duminică, 16-17 septembrie 2017, circa 20 de jandarmi operativi vor supraveghea ordinea publică la Festivalul Toamna Cugireană, eveniment ce va cuprinde: paradă populară, dansuri și concerte, în zona centrală a orașului Cugir.

Lt. Chiș Adina, din cadrul compartimentului, face câteva recomandări participanților la festivaluri:

,,În cele trei zile de festival, peste 40 de jandarmi din cadrul instituției noastre vor acționa pentru siguranța și protecția amatorilor de muzică rock și nu numai.

Jandarmeria recomandă cetățenilor să dea dovadă de vigilență în locurile aglomerate, să fie atenți la bunurile și obiectele personale, să își asigure încuietorile portierelor la autoturisme, să supravegheze copiii și să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenția. Totodată, reamintim cetățenilor că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul echipajelor de jandarmi aflate în dispozitiv fie direct, fie prin apelarea numărului unic de urgență 112."

Luni, 19 septembrie a.c., ordinea și siguranța publică, precum și menținerea ordinii publice pe traseele de afluire/defluire ale suporterilor, cu prilejul partidei din cadrul Ligii a II-a de fotbal, dintre echipele A.F.C. ASA 2013 TÂRGU- MUREȘ - F.C. CHINDIA TÎRGOVIȘTE, vor fi asigurate de peste 20 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș, în cooperare cu efective ale Poliției Municipiului Târgu-Mureș și Poliției Locale.

Potrivit comunicatului, în scopul de a preîntâmpina orice fel de probleme înaintea partidei - care va începe la orele 18,00 -, pe timpul și după încheierea acesteia, se recomandă suporterilor: ,,să vină la stadion din timp, accesul pe stadion fiind permis începând cu ora 17.00; să nu poarte asupra lor obiecte interzise prin lege sau de organizator, pentru a evita staționarea îndelungată la filtrele de control; să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, delimitându-se de orice formă de violență verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente".

 

Lasă un comentariu