Un lobby în favoarea României ce nu s-a mai văzut! Regina Angliei bea, în exclusivitate, vin românesc!

Distribuie pe:

De peste 16 ani, de când prințul Charles i-a dăruit prima sticlă de vin românesc, regina Elisabeta a II-a a Marii Britatii bea, în exclusivitate, licoarea noastră tradițională.

Ajunsă la venerabila vârstă de 91 de ani, regina Elisabeta a II-a este convinsă că una dintre cauzele longevității și a stării sale bune de sănătate este vinul românesc.

Potrivit observator.news, în fiecare zi după micul dejun regina savurează un pahar de Fetească Neagră, apoi la prânz bea unul - două pahare de vin alb adus special de la gospodarii din zona Vrancei, la ora 5, după ceai, paharnicul regal îi servește un păhăruț de vin alb de Cotnari (preferatul ei), iar fiecare seară și-o încheie cu câteva cupe de argint pline cu vin de Murfatlar.

Acum câțiva ani, intrigați de pasiunea reginei pentru aceste vinuri, mai mulți dintre consilierii ei, în frunte cu marele vistiernic, care era îngrijorat de sumele mari de bani cheltuite de regină pe licoarea românească, au cerut cercetătorilor britanici de la Academia Regală să facă un set de analize amănunțit al compoziției acestor vinuri, iar rezultatul a fost uimitor.

S-a constatat că vinul românesc are niște calități unice în lume, și asta în primul rând din cauza solului binecuvântat ce transmite strugurilor niște energii pozitive nemaiîntâlnite în alte locuri, ce pot prelungi viața cu până la 18 de ani și jumătate. 

Lasă un comentariu