RITMUL ÎN CARE MERGEM NE AFECTEAZĂ FUNCȚIONAREA INIMII

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea Leicester, citați de descopera.ro, susțin că ritmul în care oamenii merg pe stradă influențează funcționarea inimii și, implicit, riscul de a se îmbolnăvi de boli cardiace.

„În studiul nostru, care s-a realizat pe o perioadă de aproximativ șase ani, am analizat 420.000 de adulți de vârstă mijlocie din Marea Britanie.

Niciunul dintre participanți nu prezenta simptomele unei boli de inimă în momentul în care au fost făcute înscrierile. Participanților li s-a cerut să își evalueze ritmul de mers pe jos cu lent, constant, mediu sau vioi. De asemenea, subiecții au trecut prin câteva teste de laborator care să le ateste starea fizică.

În timpul cercetării, aproape 8.600 de participanți au decedat, iar 1.650 și-au găsit sfârșitul din cauza unei boli de inimă. Persoanele leneșe au fost între 1,8 și 2,4 ori mai susceptibile de a muri de o boală de inimă în timpul studiului, în comparație cu cele care aveau un ritm alert de mers. Riscul a fost mai mare pentru cei cu un indice de masa corporală scăzut, ceea ce ar putea însemna că indivizii erau prost hrăniți sau sufereau de o pierdere a țesutului muscular (o afecțiune cunoscută sub numele de sarcopenie).

Modul în care o persoană merge spune multe despre starea sa fizică, dar și despre riscul de a dezvolta în viitor o boală de inimă.

Cercetarea a luat în calcul și alți factori care pot afecta funcționarea inimii, cum ar fi obiceiul de a face exerciții fizice, dieta, fumatul sau consumul de alcool.

Aceste rezultate îi pot ajuta pe oameni să își îmbunătățească starea de sănătate prin simpla modificare a ritmului de mers, chiar dacă este nevoie de mai multe cercetări pentru a certifica legătura dintre mersul pe jos și bolile de inimă", explică specialiștii britanici.

Lasă un comentariu