FEMEI DE SUCCES - Politica este despre reprezentare, despre a fi vocea celor care cred în tine și te trimit într-o poziție publică pentru a-i ajuta

Distribuie pe:

Interlocutor: Mara TOGĂNEL

- Până în prezent, ați abordat, în activitatea dumneavoastră, atât mediul privat, cât și cel public. Care a fost parcursul profesional?

- Sunt de profesie economist și pregătirea în acest domeniu mi-a format o abordare pragmatică a fiecărui domeniu în care am fost implicată, din punct de vedere profesional.

Am lucrat într-o companie privată, unde am avut primul contact cu zona de business, dar și la Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, unde am coordonat Compartimentul Economic, Juridic, Resurse Umane și Administrativ.

Pot afirma că am continuat să ma perfecționez profesional la Instituția Prefectului și, în special, la Consiliul Județean Mureș, unde am fost directorul de cabinet al Președintelui instituției.

Confirmarea profesională a venit din faptul că legătura permanentă cu problemele județului, ținută prin primarii localităților mureșene, a fost un tur de forță, care a durat patru ani și care s-a concretizat prin proiecte și rezolvări punctuale ale problemelor cetățenilor.

- Și în plan personal?

- În plan personal, încerc să-mi conduc viața prin caracterul meu. Educația primită m-a format ca om și îmi propun ca în tot ce voi face să primeze respectul de sine și față de semeni. În tumultul cotidian, doar cei puternici și statornici în credință vor izbuti. Caut să mă înconjor de oameni pozitivi, de la care am mereu de învățat, de oameni puternici și dornici să evolueze. Am și eu momentele mele de slăbiciune, stângăcie și ezitare, dar reușesc să mă ridic peste greșelile și eșecurile mele. Am încredere în forțele mele, caut să mă perfecționez zi de zi și, atâta timp cât mă ghidează gândul bun, pot reuși ce îmi propun. Atragem ceea ce suntem și, de aceea, eu aleg și îmi doresc să fiu un om bun.

- Sunteți și implicată politic, în prezent fiind consilier județean. Cum vedeți politica?

- În urma alegerilor locale de anul trecut, mureșenii m-au mandatat, și le mulțumesc pentru încredere, să le reprezint interesele în calitate de Consilier județean din partea Partidului Național Liberal.

De asemenea, am intrat în cursa pentru funcția de v Președinte al Consiliului Județean Mureș, o competiție dură, ale cărei rezultate au dus la actuala configurație politică din Consiliul Județean, unde majoritatea este formată de către UDMR și PSD. În toamnă, candidatura pentru un mandat de Deputat a fost pentru mine cea mai frumoasă experiență politică.

Sunt parte a echipei liberale de 12 ani. Mi s-a spus, de multe ori, că politica este un tărâm al bărbaților! Ei bine, pentru mine politica nu este doar a bărbaților și am învățat că este o luptă serioasă. Politica este despre reprezentare, despre a fi vocea celor care cred în tine și te trimit într-o poziție publică pentru a-i ajuta. Politica este despre cei care nu au un glas suficient de puternic și atunci trebuie să vorbești tu pentru ei. Să fii vocea poporului.

Parcursul meu politic și administrativ are o evoluție bazată pe multă muncă, dăruire, profesionalism și seriozitate. Zi de zi, mă străduiesc să acumulez cunoștințe noi și să mă perfecționez pentru a putea răspunde cerințelor societății.

În politică, la fel ca în orice domeniu, este nevoie de răbdare și tenacitate. Respectul echipei se câștigă în timp și trebuie confirmat continuu.

- Cum v-ați descrie?

Cred că sunt o persoană aplecată mereu spre nevoile celor din jur și încerc să găsesc soluțiile menite să aducă progresul colectiv. Am învățat că lucrurile care se fac cu sufletul dăinuie în timp.

Consider că într-o lume din ce în ce mai superficială, este important, să nu abandonăm valorile care ne ghidează. Valorile și cunoștințele sunt zestrea fiecăruia dintre noi. Căutăm mereu repere, dăm vina pe alții, ne agităm fără rost, suntem într-o continuă competiție, devenim răi, pierdem timp inutil cu lucruri mărunte și riscăm să scăpăm din vedere esența. De multe ori, din păcate, riscăm să ne pierdem pe noi.

Exercițiul de candidat mi-a demonstrat că societatea noastră așteaptă alternative serioase. Cetățenii vor de la politicieni respect și să se țină de cuvânt. Ei caută oameni sinceri, capabili să-i reprezinte și, mai ales, caută buni români. Proiectul meu, ,,România nouă'', s-a adresat tuturor deopotrivă. ,,România nouă'' este a celor care s-au încăpățânat să se reinventeze sau, de ce nu, să se conserve într-un spațiu pe care alții se mulțumesc să-l considere pierdut. Este nevoie de mult curaj pentru proiectele îndrăznețe.

Sper ca noi toți, împreună, să reușim să găsim metodele de a contribui la dezvoltarea comunității noastre. Dovada maturității politice o constituie dialogul și unitatea locală.

 

Lasă un comentariu