Emisiune numismatică: 100 DE ANI DE CÂND ECATERINA TEODOROIU A DEVENIT PRIMA FEMEIE OFIȚER COMBATANT

Distribuie pe:

Banca Națională a României a lansat în circuitul numismatic, începând cu data de 15 septembrie 2017, o monedă din argint și o monedă din alamă, pentru colecționare, cu tema 100 de ani de când Ecaterina Teodoroiu a devenit prima femeie ofițer combatant din Armata Română.

Aversul monedelor redă un detaliu al medaliei „Virtutea Militară" de război, decorație care i-a fost acordată eroinei Ecaterina Teodoroiu, inscripția în arc de cerc „ROMANIA", stema României, valoarea nominală „10 Lei", respectiv „50 BANI" și anul de emisiune „2017", iar reversul prezintă portretul Ecaterinei Teodoroiu și inscripția în arc de cerc „ECATERINA TEODOROIU".

Tirajul este de 200 de monede din argint și de 5.000 de monede din alamă, iar prețurile de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) sunt de 355 lei, pentru moneda din argint, și 9,50 lei, pentru moneda din alamă de 50 bani.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din argint și a monedelor din alamă, pentru colecționare, se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. 

Lasă un comentariu