Spectacolul „Tot ce-i minunat în lume" începe turneul național la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Compania Vanner Collective anunță turneul național cu spectacolul „Tot ce-i minunat în lume", după Duncan Macmillan și Jonny Donahoe. Spectacolul o are ca protagonistă pe Denisa Nicolae, regia este semnată de Nicolae Constantin Tănase, iar scenografia este realizată de Adelina Bădescu.

Piesă cu un imens succes la public, preluată inclusiv de HBO și tranformată într-un spectacol-documentar, „Tot ce-i minunat în lume" ("Every brilliant thing" - titlu original) propune, într-o cheie inedită și nu lipsită de umor, o temă extrem de serioasă: depresia, alături de cel puțin un milion de motive care să ne amintească, atunci când e nevoie, că viața e minunată.

Perspectiva din spectacol aparține copilului care e martor la depresia severă a mamei și încearcă să-i amintească, aproape obsesiv, că există nenumărate motive să zâmbești, care trece prin copilărie, adolescență și tânără maturitate urmărit de eșecul acestor încercări și, mai apoi, de proprii demoni.

În ciuda tabloului și realității imediate, însă, la spectacol se zâmbește mult și chiar se râde, iar dialogul personajului cu sine și cu spectatorii transformă experiența artistică într-un exercițiu de introspecție pentru fiecare dintre cei prezenți.

„Acest spectacol este o provocare și pentru mine, așa cum e pentru spectator: personajul meu are o listă interminabilă cu tot ce-i minunat în lume și totuși trăiește o dramă. Mai mult, interactivitatea spectacolului, faptul că cei din public au și ei un rol - în care pot alege să intre sau nu! - e de fiecare dată un pariu.

Sper ca publicul din Târgu-Mureș să intre în jocul nostru cu plăcere și deschidere" - Denisa Nicolae, actriță, protagonista spectacolului.

Turneul național „Tot ce-i minunat în lume" propune un spectacol interactiv, urmat de o dezbatere în cadrul căreia moderatoarea, Silvia Guță, împreună cu dr. Gabriela Buicu, din cadrul Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie (ARPP), vor discuta despre depresie - cum o recunoaștem, când, cum și cui cerem ajutorul, cum putem ajuta pe cei care suferă - și vor răspunde întrebărilor din public. Durata întregului eveniment este estimată la două ore.

La Târgu-Mureș, orașul ales pentru premiera acestui turneu, reprezentațiile sunt programate sâmbătă, 23, și duminică, 24 septembrie, la Teatrul 74 (link to FB event), iar accesul publicului se face pe bază de donații. Celelalte orașe sunt: Sibiu, Iași, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca și București.

Turneul național „Tot ce-i minunat în lume" își propune lansarea, la nivel național, a unei campanii de conștientizare și destigmatizare a depresiei și efectelor acesteia. În măsura în care considerați acest lucru important și de interes pentru public, vă putem oferi oricând resurse și informații suplimentare.

Turneul național „Tot ce-i minunat în lume" se bucură de susținerea unor parteneri fără de care nu ar fi fost posibil.

Parteneri instituționali: Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și Uniunea Teatrală din România (UNITER).

Parteneri medicali: ARPP, depresiv.ro/Inomedica, AtlasHelp, Equilibrium.

Partener materiale tipărite: XEROX România.

Partener creație: MullenLowe România.

Lasă un comentariu