La exercițiul de intervenție antiteroristă de la Târgu-Mureș „MARIS 17" - UN ATAC ARMAT CU LUARE DE OSTATICI

Distribuie pe:

Exercițiul combinat cu forțe în teren ,,Maris 17" este un exercițiu oportun și util în scopul creșterii siguranței și protecției cetățenilor. La acest eveniment participă SRI - autoritate cu rol coordonator, Direcția Generală Management Operațional a M.A.I., Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Col. Sabin Motora" Mureș și Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Regele Ferdinand I" Târgu-Mureș, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Mureș, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul Județean de Protecție Internă.

Referitor la scenariul de miercuri, lt. Chiș Adina - ofițer Informare, Relații Publice și cu Publicul Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș, a punctat:

„În cadrul exercițiului de intervenție antiteroriste de astăzi, la obiectivele din competența Jandarmeriei Române, efectivele cu atribuții în domeniul SNPCT au acționat în cazul unui incident produs în sala de judecată. Jandarmii au acționat pentru neutralizarea și capturarea unor persoane înarmate care prin acțiunile lor puneau în pericol viața și integritatea corporală a celor care se aflau în sala de judecată. S-a procedat la evacuarea instituției, după care au început negocierile cu făptuitorii. Din cauza eșuării negocierilor s-a acționat în forță pentru restabilirea stării de normalitate. Efectivele ISU Mureș au acordat primul ajutor persoanelor rănite și au asigurat măsuri de PSI, iar echipajele IPJ MUREȘ și DIICOT au efectuat cercetările la fața locului."

Este important de informat, pentru a nu se crea nici un fel de confuzie și pentru a clarifica pentru cetățeni: exercițiul ,,Maris 17", s-a desfășurat timp de trei zile, a început marți, 19 septembrie a.c., a continuat miercuri și s-a încheiat joi, 21 septembrie a.c., iar incidentul care a avut loc miercuri, la un sens giratoriu din municipiul Târgu-Mureș nu face parte din acest eveniment. Lt. Chiș Adina - ofițer Informare, Relații Publice și cu Publicul Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș, a declarat:

„Ca urmare a incidentului produs la intersecția Bulevardului 1 Decembrie 1918 cu Șoseaua Calea Sighișoarei, dorim să precizăm faptul că acest incident nu are nicio legătură cu exercițiul de intervenție antiteroristă la obiectivele din competența Jandarmeriei Române ,,Maris 17".

 

Lasă un comentariu