SFATURI SIMPLE PENTRU O NUTRIȚIE ECHILIBRATĂ

Distribuie pe:

Dr. Florin Bălănică, specialist în medicină personalizată, nutriție și nutrigenomică, citat de descopera.ro, susține că alimentația echilibrată depinde numai de noi și se bazează pe câteva reguli simple.

„Prima regulă în nutriție se referă la numărul de mese, deoarece celula funcționează ca o baterie care își termină energia la două, trei ore. De aceea, trebuie să avem cinci mese pe zi (trei mese principale și două gustări). A doua regulă este că cina nu trebuie să depășească ora 20.

În nutriția echilibrată, există trei contraindicații generale:

1. Nu amestecăm niciodată cele trei proteine animale (carnea, lactatele și ouăle), pentru că nu le putem metoboliza împreună și, pe termen lung, duc la o încetinire a metabolismului și la acumularea de kilograme în plus.

2. Nu amestecăm niciodată iaurtul cu fructele, pentru că au două momente de fermentație diferite, duc la balonare și nu se mai digeră corect nimic din ceea ce mănânci ulterior.

3. Să nu consumăm ceva dulce sau alcool odată cu masa sau imediat după masă, pentru că în ficat există o singură enzimă care metabolizează și grăsimea și alcoolul, așa că alcoolul va fi asimilat primul și apoi grăsimea, care se va depune, iar de aici se poate ajunge la steatoza hepatică (ficat gras). Persoanele care consumă frecvent grăsimi și alcool sunt supraponderale. În special în zona abdomenului se depune grăsime pe organele interne și se poate ajunge la diabet, obezitate sau sindrom metabolic", explică nutriționistul român. 

Lasă un comentariu