ASPIRINA AJUTĂ ȘI LA REGENERAREA... DINȚILOR

Distribuie pe:

Dintr-un raport al specialiștilor din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), citat de descopera.ro, aflăm că riscul de a suferi de depresie este cu atât mai mic cu cât crește gradul de educație.

„Potrivit raportului, persoanele mai bine pregătite au oportunități mai bune de angajare și salarii mai mari, factori ce reduc prevalența anxietății.

Persoanele mai instruite au rate mai scăzute de morbiditate și o speranță de viață mai lungă, sistemele de educație contribuind și la reducerea depresiei, deoarece indivizii mai bine educați sunt în general mai buni pe piața muncii, ceea ce, desigur, diminuează prevalența anxietății și a depresiei.

Aceste concluzii se bazează pe un sondaj amplu privind sănătatea, realizat prin interviuri în mai multe țări europene, în anul 2014, ale cărui rezultate au fost publicate de abia acum.

În aceste țări, 8% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani au spus că au suferit de depresie în cele 12 luni anterioare interviului, iar prevalența depresiei declarate variază semnificativ în funcție de nivelul de educație.

În medie, procentul depresivilor este de două ori mai mare la adulții care nu au finalizat liceul (12%) față de cei din rândul absolvenților de învățământ superior (6%). Însă, diferența este de doar 3 puncte procentuale între cei care au doar bacalaureatul și cei cu studii superioare.

Procentul adulților care spun că suferă de depresie se diminuează cu fiecare etapă succesivă de studii, ceea ce înseamnă că educația contribuie la dezvoltarea unui set de competențe. Astfel, consolidarea abilităților sociale și emoționale, cum ar fi stima de sine, are un impact mai mare decât consolidarea abilităților matematice sau literare.

Depresia are cauze multiple, însă riscul acesteia crește în condiții de șomaj sau inactivitate, două situații care uneori conduc la singurătate și probleme cu banii.

De reținut este faptul că nivelul crescut de pregătire le oferă oamenilor instrumente mai bune pentru a face față acestui factor de risc, care este depresia", au constatat specialiștii OCDE. 

Lasă un comentariu