Made in China: Tren care merge cu 4.000 km/h, de trei ori viteza sunetului

Distribuie pe:

Potrivit Ziarului financiar, care citează Quartz, Contractorul spațial de stat, China Aerospace Science and Industry Corporation(CASIC), a anunțat începutul cercetărilor pentru un „tren zburător de mare viteză". Acesta, poate atinge viteza maximă de 4.000 km/h. Astfel, această performanță ar depăși de 10 ori viteza unui tren de mare viteză așa numit „glonte", utilizat tot în China, de patru ori viteza unui zbor comercial sau de trei ori viteza sunetului care este 1.225 km/h.

Trenul de levitație magnetică va călători printr-un tub vidat, a explicat managerul CASIC, Liu Shiquan pentru media din China.

Startup-ul Hyperloop One, cu baza în Los Angeles spune că au reușit performanța de a atinge viteza de 310 km/h în timpul testelor, record ce a fost depășit recent de o echipă germa-nă care a atins viteza de 323 km/h.

CASIC susține că propria lor versiune de sistem în tub vidat va fi o premieră mondială, cu un design pregătit pentru viteză supersonică, deși primul pas va fi să atingă 1.000 km/h.

În timp ce România modernizează locomotive vechi de 70 de ani, China construiește un tren care merge cu 4.000 km/h, de trei ori viteza sunetului. (sursa: ziarul financiar)

Lasă un comentariu