Recunoaștere națională pentru tabăra ScoliCamp

Distribuie pe:

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) a desemnat câștigătorii. La ceremonie, desfășurată la Teatrul Național din București, au participat conf. dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății, conf. dr. Diana Păun, consilier de stat Departamentul de Stat Preșidenția României, oficiali din sănătate, medici, asistenți medicali, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și altor ONG-uri din sănătate. Tabăra ScoliCamp - Prima Tabără de Scolioză din România a câștigat Premiile Publicului la categoria Inovație în sprijinul pacienților.

Tinerii cu scolioză au participat, pentru prima dată în România, la o Tabără de Scolioză, inițiată de OrtoProfil România. Cu acest prilej, pe lângă terapia specifică, au avut ocazia să învețe cum să trăiască într-o relație de prietenie cu corsetul, să primească mai multe informații despre problemele lor de sănătate și să participe la un grup de suport, moderat de un psihoterapeut. Prima ediție a taberei ScoliCamp a avut loc în luna august 2016, la Târgu-Mureș, iar cea de-a doua anul acesta, în prima jumătate a lunii august.

,,Cred cu tărie că inovația nu trebuie să se oprească la nivelul tehnologiei medicale, a dispozitivelor sau tratamentelor medicamentoase și trebuie să țină cont de toate punctele de interacțiune cu pacientul, acest lucru incluzând și serviciile. Tratamentul multidisciplinar al scoliozei prin organizarea taberelor în care sunt prezenți kinetoterapeuti, psihoterapeuti, nutriționiști, cosmetologi, profesori de sport, instructori de dans, tehnicieni specializați în crearea corsetelor personalizate Cheneau, familii (și când spun familii mă gândesc la pacientul care vine alături de părinți și frați/surori) este o inovație la nivelul țării noastre și care va ajunge în curând o tradiție, fiind organizată deja a doua ediție", declara Marius Dumitrescu, director Marketing și IT, OrtoProfil.

,,Vreau să mulțumesc tuturor partenerilor și prietenilor care au înțeles importanța proiectului nostru și l-au făcut posibil prin implicare și pasiune. Dar cel mai mult vreau să mulțumesc și să transmit cât de mândru sunt de pacienții care trec prin această experiență și pleacă îmbogățiți nu doar cu tehnici noi de terapie, multă încredere în sine și disciplina ci cu prieteni pe viață care îi înțeleg foarte bine prin ceea ce trec și îi susțin atunci când au nevoie de curaj ca să fie diferiți", spunea Szilágyi Zsolt, kinetoterapeut al Centrului Național de Reabilitare OrtoProfil.

 

Lasă un comentariu