UITE MANUALUL, NU E MANUALUL!

Distribuie pe:

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat că doar 10% dintre auxiliarele folosite în ultimii 3-4 ani au avut aviz MEN.

,,Din păcate, doar 10% dintre auxiliarele care au fost folosite în sistemul de învățământ în ultimii trei sau patru ani au avut aviz de la MEN, celelalte nu aveau niciun fel de aviz. Pentru copiii de clasa a IV-a de anul trecut a fost aprobat nu știm cum, că avem anchetă internă, doar un auxiliar pentru limba engleză", a spus ministrul, la Antena 3.

Pop a mai declarat în cadrul aceleași emisiuni TV, că este dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular își dorește, dar atunci când spune acest lucru nu se referă și la auxiliarele didactice.

,, Tot ce intră, în afară de manualul școlar, se filtrează de către Ministerul Educației. Toți părinții și toți elevii pot fi siguri că de aici încolo pe băncile elevilor nu mai ajung manuale neautorizate și neavizate și nici auxiliare. (...) Gazeta matematică a avut de suferit în ultimii zece ani, dacă vreți, sau în ultimii patru ani de maculatura care a ajuns în unitățile școlare fără niciun aviz din partea ministerului. Și eu am făcut școală alături de Gazeta matematică. Este dreptul profesorului să folosească orice auxiliar curricular își dorește. Eu vorbesc despre auxiliarul didactic", a precizat ministrul Educației Naționale, Liviu Pop.

Deasemenea, s-a mai arătat indignat și de faptul că unele edituri au menționat pe coperta auxiliarelor că acestea ar fi fost avizate de MEN, deși nu s-a întâmplat așa. A ținut să sublinieze că pentru cele 6 edituri care și-au permis să pună pe copertă și prima pagină ,,avizat acest auxiliar de MEN", au fost trimise notificări Ministerului de Finanțe și Protecției Consumatorului. Totuși nu dorește în acest context, să generalizeze această critică la adresa editurilor, spunând:

,, Eu nu vreau să aruncăm acum în coșul comun toate cele 100 de edituri care lucrează pe zona aceasta a auxiliarelor în România. Sunt edituri și avem nevoie de edituri și de auxiliare în procesul instructiv educativ", a declarat ministrul la Antena 3.

Lasă un comentariu