Mai multe riscuri acoperite de polițele obligatorii de asigurare a locuințelor!

Distribuie pe:

Furtunile devastatoare ce s-au abătut în ultima vreme asupra României au scos în evidență o realitate care i-a șocat pe cetățenii cu polițe obligatorii de asigurare a locuinței: aceștia au aflat că polița lor de asigurare nu acoperă și daunele provocate de vântul puternic care le-a lăsat casele fără acoperișuri.

Într-adevăr, în prezent, riscurile de bază cuprinse în asigurarea obligatorie a locuinței se referă doar la cutremure, inundații și alunecări de teren, motiv pentru care autoritățile implicate în domeniul asigurărilor au decis modificarea legii, în sensul extinderii riscurilor acoperite de această poliță.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că, în viitorul apropiat, o comisie de specialitate analizează întregul cadru legislativ, având ca principal scop creșterea gradului de acoperire prin asigurarea obligatorie a riscurilor catastrofice identificate la nivel național.

Riscurile în plus luate în calcul pentru extinderea gradului de cuprindere a asigurării obligatorii pentru locuințe sunt incendiile și furtuna, acestea urmând să fie asimilate dezastrelor naturale. În această situație, este foarte posibil ca polița de asigurare obligatorie să se scumpească.

Reamintim că, deocamdată, potrivit legii, o poliță obligatorie pentru o valoare asigurată de 10.000 de euro costă aproximativ 10 euro pe an, iar pentru o valoare asigurată de 20.000 de euro este de aproximativ 20 de euro pe an.

Lasă un comentariu