EXPORTUL DE BICICLETE ELECTRICE ROMÂNEȘTI, ÎN CONTINUĂ CREȘTERE

Distribuie pe:

Potrivit datelor transmise de Institutul Național de Statistică, la solicitarea Mediafax, Germania, Olanda și Austria sunt țările unde cererea este tot mai mare de biciclete electrice românești. An de an, exporturile cresc, în special către aceste destinații.

Atât numărul, cât și valoarea totală a exportului bicicletelor electrice au crescut în anul 2016, față de 2015. Dacă exporturile însumau 34,5 milioane de euro, fiind exportate în jur de 67.000 de biciclete electrice în anul 2015, anul trecut, valoarea exportului de biciclete cu un motor electric auxiliar cu o putere nominală continuă de maximum 250W a trecut de 41 de milioane de euro, fiind exportate aproape 82.000 de biciclete.

Doar în prima jumătate din 2017, exporturile de biciclete electrice românești au însumat aproape 40 milioane de euro, fiind exportate aproape 73.000 de biciclete.

Conform sursei citate, cele mai multe biciclete, tricicluri și cvadricicluri au fost exportate în Germania - circa 53.000, valoarea acestora fiind de aproape 28 de milioane de euro, Olanda - aproape 15.000, cu valoare de peste 8 milioane de euro și Austria - aproape 1.700, cu valoare de peste un milion de euro.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanțelor, Atelierele Pegas, care se ocupă inclusiv de fabricarea de biciclete și de vehicule pentru invalizi, cu doar 17 angajați, au avut un profit de aproape 400.000 de lei și o cifră de afaceri de peste 7 milioane de lei anul trecut. Luxemburg, Marea Britanie, Spania, Germania și Irlanda sunt țările, unde cererea de astfel de biciclete este mare. Exporturile valorează aproape 260.000 de euro, în 2016, circa 13% din cifra de afaceri a companiei, estimată la două milioane de euro.

Compania Eurosport DHS Deva, fabrica de biciclete și de vehicule pentru invalizi, exportă biciclete în peste 20 de țări. Topul livrărilor externe cuprinde Germania, Olanda, Danemarca, Cehia și Belgia. Modelele cu cea mai mare cerere pe piața externă sunt din categoria bicicletelor electrice Devron, urmate de bicicletele Kreative. Potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanțelor, cu 302 angajați, Eurosport DHS Deva a avut, anul trecut, un profit de peste 10 milioane de lei și o cifră de afaceri netă de 265,6 milioane de lei. (sursa:Mediafax)

Lasă un comentariu