Semnalăm… Semnalăm… Legea Nr. 168 privind instituirea zilei de 10 octombrie - Ziua națională a produselor agroalimentare românești

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial al României nr. 556 din 13 iulie 2017 a fost publicată Legea Nr.168/2017 privind instituirea zilei de 10 octombrie - Ziua națională a produselor agricole românești:

Art. 1. Se instituie ziua de 10 octombrie - Ziua națională a produselor agroalimentare românești.

Art. 2. În sensul prezentei legi, prin produs agroalimentar românesc se înțelege produsul obținut pe teritoriul național din materii prime de bază provenite în proporție de 100 la sută din fermele din România și are inscripționat pe etichetă drapelul României.

Art. 3. Ziua națională a produselor agroalimentare românești poate fi organizată de către autoritățile publice centrale și locale și celelalte instituții ale statului, de către societatea civilă și persoane fizice și juridice, prin organizarea și / sau participarea la programe și manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau științific, consacrate promovării produselor agroalimentare românești și câștigării încrederii consumatorului.

(2) Autoritățile administrației centrale și locale pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării și derulării în bune condiții a manifestărilor prevăzute la alin. (1), în limita alocațiilor bugetare aprobate.

Semnează

p. Președintele Camerei Deputaților,

Petru Gabriel Vlase Președintele Senatului,

Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu

Lasă un comentariu