VACCIN PENTRU PREVENIREA CARIILOR DENTARE

Distribuie pe:

Cercetătorii chinezi din cadrul Institutului de Virologie Wuhan, citați de descopera.ro, au dezvăluit că lucrează la realizarea unui vaccin care poate preveni apariția cariilor dentare, făcând astfel vizitele la dentist inutile.

„În cadrul studiului nostru, a avut loc testarea unei fuziuni a unor proteine care pot preveni dezvoltarea cariilor dentare. Cariile sunt provocate de bacteria Streptococcus mutans.

În studiile anterioare, am încercat să protejăm dinții de apariția cariilor prin dezvoltarea KFD2-rPAc, iar acum, în cadrul testelor de laborator în care au fost utilizați cobai, un vaccin ce conține această fuziune a fost administrat prin intermediul cavităților nazale.

Atunci când le-a fost administrat vaccinul, eficiența profilactică în cazul șoarecilor fără carii a crescut la 64,2%, iar în cazul șoarecilor cu carii vaccinul a produs un efect terapeutic de 53,9%, ceea ce ne dă mari speranțe în eliminarea, nu peste multă vreme, a cariilor dentare la oameni", afirmă oamenii de știință chinezi.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, cariile dentare rămân una dintre problemele majore ale țărilor industrializate, în ciuda dezvoltării unor metode de prevenție. 

Lasă un comentariu