Metodologiile-cadru de reglementare a utilizării auxiliarelor didactice în învățământul preuniversitar și de omologare a mijloacelor de învățământ au fost aprobate

Distribuie pe:

Metodologia-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, respectiv Metodologia-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ în învățământul preuniversitar a fost aprobată, recent, de ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop.

Propunerile de auxiliare didactice pot fi depuse, în format electronic, la Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), începând cu data publicării în Monitorul Oficial a ordinului ce reglementează utilizarea auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, timp de zece zile. După această perioadă, comisiile de evaluare și avizare vor stabili, în termen de 30-60 de zile, ce auxiliare didactice îndeplinesc criteriile de conformitate prevăzute de metodologie, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale.

Pe site-ul CNEE va fi publicată lista auxiliarelor didactice (aprobate prin ordin al ministrului sau avizate prin decizia secretarului de stat cu atribuții în domeniu). Din acel moment, acestea vor putea fi utilizate în unitățile de învățământ preuniversitar.

Lasă un comentariu