Ziua Europeană a Limbilor, la Colegiul Silvic Gurghiu

Distribuie pe:

Începând cu anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene, deoarece Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice având 24 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menționăm limbile vorbite de cetățeni provenind din alte țări și continente. Pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, la inițiativa Uniunii Europene și a Consiliului Europei, s-a instituit Ziua Europeană a Limbilor.

Ziua Europeană a Limbilor are ca obiectiv atragerea atenției elevilor, și nu numai, asupra importanței învățării limbilor străine și sensibilizarea acestora cu privire la existența și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor. Studierea unei noi limbi reprezintă deschiderea de noi perspective pentru viață, cunoașterea altor culturi și lărgirea orizonturilor.

Astfel marți, 26 septembrie 2017, elevii Colegiului Silvic Gurghiu au sărbătorit „The European Day of Languages" sub îndrumarea profesorilor ariei curriculare - Limbă și comunicare (prof. Chiorean Ana-Maria și prof. Simion Diana). Elevii au realizat o prezentare a importanței acestei zile festive: orașe europene multilingve, studiul limbilor străine și modalități de învățare a acestora. Ei au avut posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere dar și de a-și împărtăși din experiența personală. A urmat o dezbatere între elevi despre importanța studierii limbilor străine: De ce să învățăm o limbă străină? Ne ajută studierea ei? Când ne va ajuta să știm o limbă străină? etc. Cunoștințele de cultură generală dobândite au fost dovedite și printr-un scurt concurs (quiz) desfășurat la sfârșitul activității.

Scopul activității a fost acela de a face cunoscute elevilor date geografice și istorice despre limbile europene, încurajarea lor de a studia limbile moderne dar și punerea în valoare a cunoștințelor dobândite la orele de curs. Prin această activitate li s-a prezentat elevilor, într-o formă mai plăcută, aprecierea de care se bucură studiul limbilor moderne în Europa și importanța acestora în lume.

Lasă un comentariu