Călăul, Condamnatul și... Rugăciunea

Distribuie pe:

„În anul 1787 a avut loc o ședință a unei comisii care voia să alcătuiască constituția Statelor Unite ale Americii, să hotărască viitorul acelei țări, de curând eliberate de sub dominația Angliei. La începutul lucrărilor celor 55 de delegații se ridică George Washington, viitorul președinte S.U.A. și zice: «DOMNILOR! PRIETENILOR! SĂ FACEM MAI ÎNTÂI O RUGĂCIUNE. Am ajuns la o vârstă matură, dar cu cât înaintez mai mult în viață, cu atât văd mai clar că ISTORIA OMENIRII ESTE CONDUSĂ DE DUMNEZEU. Dacă o vrabie nu cade de pe acoperiș fără știrea Sa, cum ar putea propăși (a se dezvolta) o țară fără ajutorul lui Dumnezeu? SĂ NE RUGĂM!»"

George Washington (1732-1799), general și om de stat american, militant și factor activ în obținerea independenței față de Regatul Unit al coloniilor din America de Nord, primul președinte al Statelor Unite ale Americii.

***

„Tăria pe care o primești uneori ți-o dă numai Dumnezeu. Când am fost arestat, anchetatorul mi-a smuls crucea de la gât și a aruncat-o în lada de gunoi. Eu am luat-o de acolo. El m-a bătut crâncen și a aruncat-o din nou la coșul de gunoi. Eu nu m-am lăsat. Iarăși am ridicat-o, iar el m-a călcat în picioare. După 8-9 încercări, ofițerul a cedat. M-a lăsat în pace... Fiind în camera de tortură îmi spuneam: «Rezistă! NU-L FACE DE RÂS PE HRISTOS» și poate nu mă credeți, dar după 60 de lovituri nu mai simțeam nicio durere. Corpul singur lucra fără voia mea, parcă se autoanestezia. În închisoare încetezi să mai exiști, doar HRISTOS TE ȚINE ÎN VIAȚĂ".

ADRIAN FĂGEȚEANUL (1912-2011), preot martir, membru al Rugului Aprins de la Mănăstirea Antim din București și deținut politic în timpul regimului comunist din România

***

„Dacă Hristos ar fi trecut prin mâinile acestea, nu mai ajungea nici El pe cruce, n-ar fi înviat, n-ar fi fost creștinism, această mare minciună, și toată lumea ar fi trăit liniștită. Eu sunt adevărata evanghelie. Eu o să scriu acum. Am pe ce o scrie: pe stârvurile voastre. Ce scriu eu este lucru adevărat, nu basm de adormit copiii. Eu sunt primul și ultimul. Nu s-a născut altul ca mine. Să-i bateți pe acești bandiți până le sare carnea pe pereți".

Eugen Țurcanu, cel mai crud torționar al pușcăriei de la Pitești, agitator comunist, student la drept

P.S. „Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui, aceasta este datoria oricărui om." (Eclesiast 11,13)

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu