Din 3 octombrie 2017, ÎNCEPE LOTERIA VIZELOR AMERICANE!

Cei care vor să se înscrie la Loteria vizelor pentru Statele Unite ale Americii o pot face, gratuit, pe site-ul Departamentului de Stat, în intervalul 3 - 7 octombrie 2017. De la 1 mai 2018, participanții din întreaga lume pot folosi numerele unice de confirmare pentru a verifica dacă se află printre cei 50.000 de mii care au câștigat.

Pentru a participa la programul din acest an, cei interesați trebuie să acceseze pagina de internet a Departamentului de Stat (www.dvlottery.state.gov), în cursul perioadei de înregistrare 3 - 7 octombrie a.c.), unde vor găsi formularul de participare (E-DV) și informațiile complete pentru a trimite cererea de înregistrare.

Este de preferat ca participanții să își completeze și să își trimită singuri cererile de înscriere, întrucât pentru solicitarea direct nu se percepe nicio taxă, pe când înscrierea prin intermediari (avocați, rude, prieteni) poate implica anumite costuri.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, este foarte important ca participanții la program să își tipărească pagina de confirmare generată online și să o păstreze până la data de 30 septembrie 2019. Dacă cererea a fost selecționată, doar cu numărul unic de confirmare se pot obține informații despre solicitarea de viză și despre programarea la interviu. „Participanții nu trebuie să permită altor persoane să le rețină pagina de confirmare, ci să și-o păstreze ei înșiși, astfel încât să poată verifica independent situația cererii lor de participare.

Vă atragem atenția asupra unei noi cerințe, aceea de a trimite o fotografie recentă, din ultimele șase luni, în care nu purtați ochelari. Cererile de participare însoțite de fotografii care au mai fost trimise în programe anterioare vor fi descalificate", atrage atenția Departamentul de Stat american.

Începând cu data de 1 mai 2018, participanții la programul DV-2019 vor putea folosi numărul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check, la adresa de internet www.dvlottery.state.gov, dacă cererea lor a fost selecționată.

Pe pagina Entrant Status Check, participanții selecționați vor fi informați despre modalitatea de a solicita vize de imigrare DV, pentru ei și membrii de familie eligibili. „Departamentul de Stat al SUA nu folosește poșta electronică (e-mail) pentru a îi înștiința pe participanți că au fost selecționați pentru programul Diversity Visa. Informația este disponibilă doar pe Entrant Status Check", mai precizează Departamentul de Stat al SUA. 

Lasă un comentariu