Din 2018, SCUTIRE DE IMPOZIT PENTRU TERENURILE INTRAVILANE FĂRĂ CONSTRUCȚII

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 778, din 2 octombrie 2017, a fost publicată Legea nr. 196/2017 pentru modificarea art. 465 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018, prin actul normativ fiind schimbat sistemul de impozitare a terenurilor intravilane fără construcții.

În prezent, art. 465 din Codul fiscal prevede că „În cazul unui teren amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la categoria de folosință terenuri cu construcții, precum și terenul înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții în suprafață de până la 400 mp, inclusiv, impozitul sau taxa pe teren se stabilește prin înmulțirea suprafeței terenului, exprimată în hectare, cu suma corespunzătoare", însă, de la începutul anului viitor, din acest articol, va dispărea sintagma „precum și terenul înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții în suprafață de până la 400 mp, inclusiv".

Potrivit inițiatorilor noii legi, impozitarea la nivelul prevăzut pentru terenurile cu construcții a dus la dublarea sau chiar triplarea impozitelor pe care le achită contribuabilii, astfel încât, actualmente, există inechități.

Lasă un comentariu