De la 1 ianuarie 2018, CVADRICICLURILE ELECTRICE, INTRODUSE ÎN PROGRAMUL RABLA PLUS!

Distribuie pe:

Bugetul Administrației Fondului pentru Mediu a fost suplimentat cu 25 milioane de lei pentru programul Rabla Clasic, ceea ce înseamnă că încă aproximativ 4.000 de persoane fizice vor putea beneficia de prime de casare, estimându-se ca, până la sfârșitul anului, de programul Rabla să beneficieze aproximativ 25.000 de persoane.

Totodată, Ministerul Mediului anunță că sesiunea de depunere a dosarelor de acceptare din partea persoanelor juridice în cadrul programului Rabla va fi prelungită până la data de 30 noiembrie 2017.

În ceea ce privește programul Rabla Plus, Ministerul Mediului susține că, în cursul acestui an, s-a înregistrat o creștere semnificativă a interesului acordat achiziționării de autovehicule electrice.

„Pentru a fi cât mai accesibil, au fost demarate modificări ale programului Rabla Plus, prin includerea unei noi categorii de autoturisme, de la 1 ianuarie 2018, și anume cvadriciclurile electrice (vehicul cu patru roți, acționat de un motor), introducându-se, în același timp, și un procent maxim de finanțare de 50% din prețul de achiziție a autovehiculelor electrice, ținând cont de valoarea ecotichetului - de aproximativ 10.000 euro - raportată la prețurile scăzute ale noilor categorii de autovehicule eligibile.

O altă modificare la programul Rabla Plus este eliminarea termenului de 31 decembrie până la care pot fi emise facturile de achiziție a autovehiculelor electrice noi, ținând cont de perioadele mari de timp necesare producătorilor pentru livrarea autovehiculelor respective. În acest context, facturile vor fi emise în termenul de 120 de zile de valabilitate a notelor de înscriere a persoanelor fizice și juridice, fără a mai fi condiționată livrarea autovehiculelor până la sfârșitul anului fiscal.

De asemenea, s-a considerat necesară introducerea unui termen de maximum 60 de zile de la acceptare, de către Administrația Fondului pentru Mediu, a dosarelor depuse de persoanele juridice, în care acestea trebuie să se înscrie la producătorii validați în vederea îndeplinirii formalităților de achiziție a autovehiculele electrice noi.

La fel ca în cazul programului Rabla, și în cadrul programului Rabla Plus, s-a decis prelungirea sesiunii de depunere a dosarelor de acceptare de către persoanele juridice, până la data de 30 noiembrie 2017", precizează Ministerul Mediului, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu