Patria și... conducătorii

Distribuie pe:

„SĂ NE UNIM TOȚI ROMÂNII, mai ales acum, într-un singur și mare țăl (scop), fără deosebire de stări, de partide, țălul de a scoate țara noastră din haosul, ignoranța și moralizația de astăzi..." „NOI ROMÂNII nu putem fi puternici până când nu ne vom uni cu toți în unul și același corp politic". „TREBUIE SĂ UITĂM patimile și urele (ura) dintre noi, să ne dăm mâna cu toții, să încongiurăm (cuprindem) cu dragoste și respect ȚARA și POPORUL".

Mihail Kogălniceanu (1817-1891), ministru de Interne, ministru de Externe, ministru plenipotențiar, istoric, orator și scriitor român

***

„Iubirea de mamă și de cea de soție, / iubirea iubitei și cea de copii, / iubirea de frate și cea de prieten, / iubirea de semen, / iubirile toate sunt numai petale, / petale-surori într-o singură floare: IUBIREA DE NEAM, IUBIREA DE ȚARĂ".

Romulus Vulpescu (1933-2012), poet, scriitor, traducător, eseist, publicist, om politic român

***

„CONDUCĂTORILOR! Pricepeți-mă, fiți înțelepți, fiți curați, fiți zeloși, fiți patrioți buni, români adevărați, oameni de omenie, fiți în tot minutul gata spre a da seama de purtarea voastră și de faptele voastre".

Vicențiu BabeȘ (1821-1907), avocat, publicist, om politic

P.S. „Să nu vă jurați niciodată, nici pe cer, fiindcă este tronul lui Dumnezeu; nici pe pământ, fiindcă este așternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindcă este cetatea marelui Împărat. Nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poți să faci nici un fir de păr alb sau negru. Ci cuvântul vostru să fie: ceea ce este da, da; și ceea ce este nu, nu; iar ceea ce este mai mult decât aceasta, de la cel rău este". Matei 5, 34-37

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu