5 octombrie - ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI

Distribuie pe:

Azi, 5 octombrie, cu începere de la ora 11, Aula „Tudor Drăganu" a Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative din cadrul Universității „Petru Maior" (strada Livezeni nr. 69) va găzdui o serie de dezbateri dedicate Zilei Mondiale a Educației. Vor conferenția: prof. dr. Maria-Ana Georgescu, prof. dr. Emilia Herman, lector dr. Adrian Sonea, conf. dr. Avram Tripon. La manifes-tare participă, în calitate de invitați: prof.

Ioan Macarie - inspector școlar general, inspectori de specialitate din cadrul ISJ Mureș, directori și profesori din liceele mureșene. Responsabil și moderator: prof. dr. Maria-Ana Georgescu.

Evenimentul este organizat în colaborare cu AGRE (Academic Group for Research and Education).

SIMFONII DE TOAMNĂ

Sub acest generic, Primăria Târgu-Mureș organizează, în perioada 6 - 8 octombrie, Zilele Culturale Târgumureșene - Festivalul Vinului și Artei Meșteșugărești. Deschiderea Târgului de artă meșteșugărească va avea loc vineri, 6 octombrie, ora 13, la Ceasul Floral din centrul municipiului. Programul va continua cu spectacole și recitaluri desfășurate în Parcul Municipal din Târgu-Mureș, începând de la ora 17.

În zilele de 7 și 8 octombrie, la ora 16, tot în Parcul Municipal vor avea loc spectacole susținute de ansambluri și interpreți de muzică populară, precum și de artiști invitați din Ungaria.

NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR

O nouă ediție a Nopții Albe a Galeriilor (NAG) va avea loc vineri, 6 octombrie, în intervalul orar 19 - 02, în galerii de artă, spații alternative și ateliere de artiști din 12 orașe din țară: București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Timișoara și Târgu-Mureș.

Pe plan național, Programul NAG este inițiat și coordonat de Asociația Ephemair în colaborare cu partenerii locali. La Târgu-Mureș, manifestările vor avea loc la CAMERA K'ARTE KAMRA, B5 Studio, Cetatea Medievală, Galeriile Luxor, Galeria UAP. Informații complete sunt disponibile pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro și pe aplicația de telefon NAG (disponibilă pentru Android și iOS)

TOSCA, ÎN CETATEA MEDIEVALĂ

Duminică, 8 octombrie, la ora 18.30, în Cetatea Medievală din Târgu-Mureș va avea loc spectacolul cu opera TOSCA de Giacomo Puccini.

Acest eveniment artistic de excepție este organizat de Primăria municipiului Târgu-Mureș.

SIGHIȘORENII – INVITAȚI LA PROMENADA INIMILOR

În organizarea Clubului Rotary și a municipalității sighișorene, sâmbătă, 7 octombrie 2017, începând cu ora 14.00, în cadrul campaniei „Promenada inimilor", va avea loc o plimbare pe următorul traseu, în două etape: cea scurtă, pentru bolnavii cardiaci, pe strada Nicolae Titulescu și cea lungă, pentru restul participanților, pe străzile Nicolae Titulescu - Aleea Teilor - Griviței - Vlad Țepeș - Gheorghe Lazăr - Andrei Șaguna.

Încurajând mișcarea, ca o componentă a unui stil de viață sănătos și ca mijloc de prevenire a bolilor cardiovasculare, acțiunea se adresează persoanelor cu muncă sedentară, sau cu mici probleme de sănătate (obezitate, diabet, cardiaci), informează organizatorii.

Campania - derulată cu succes în multe orașe ale țării și susținută de medici - a fost inițiată de Fundația Română a Inimii și Societatea Română de Cardiologie în parteneriat cu Forumul Național de Prevenție, Athletic CardioClub și Rotary District 2241.

CURS DE DEZVOLTARE EMOȚIONALĂ PENTRU ADOLESCENȚII DIN TÂRNĂVENI

Începând din 10 octombrie, timp de o lună, tinerii din Târnăveni au posibilitatea de a participa la un curs de dezvoltare emoțională și socială organizat de Asociația „Dance Travel Education" sub genericul „Călătorie de la cunoașterea de sine la relații potrivite". Cursul pilot de 20 de ore este gratuit și se adresează adolescenților în vârstă de 14 - 18 ani.

Asociația „Dance Travel Education" are ca scop formarea unei comunități responsabile din punct de vedere social, prin relații interpersonale echilibrate, cultivarea valorilor familiei și ale sănătății mintale.

Lasă un comentariu