Acorduri-cadru privind tipărirea de manuale școlare pentru încă zece discipline aferente clasei a V-a

Ministerul Educației Naționale a semnat o nouă serie de acorduri-cadru cu editurile declarate câștigătoare la licitația pentru achiziția de manuale școlare destinate elevilor de clasa a V-a. Semnarea acestor documente survine în urma rezoluțiilor formulate de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) pe tema contestațiilor depuse de editurile care au luat parte la licitația organizată de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) în cursul acestui an.

Acordurile-cadru au ca obiect manuale pentru zece discipline: Limba și literatura română, Limba engleză (limbă modernă 1), Limba franceză (limbă modernă 2), Limba germană (limbă modernă 1/limbă modernă 2/limbă modernă 1 - studiu intensiv), Biologie, Educație socială, Geografie, Educație plastică, Educație muzicală, respectiv Consiliere și dezvoltare personală.

Manualele școlare pentru cele zece discipline se adaugă celor aprobate în lunile august și septembrie pentru alte 12 discipline. În prezent, mai sunt pe rolul forului de resort doar contestațiile privind loturile de Matematică și Religie (cultul ortodox), se precizeză într-un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale. Documentul prevede și că, zilele următoare, editurile vor depune la CNEE manualele aprobate, alături de versiunile lor digitale. Ulterior, acestea vor fi încărcate pe platforma manuale.edu.ro, iar până în 13 octombrie cadrele didactice își vor exprima opțiunile pe baza cărora Ministerul Educației Naționale va semna contractele cu editurile furnizoare.

Lasă un comentariu