Revoluția și...Darul lui Dumnezeu

Distribuie pe:

1. „LA REVOLUȚIE, PE CARE EU ȘI SOȚUL MEU AM TRĂIT-O DIN PLIN, AM STAT SUB GLOANȚE, LA ATELIERUL NOSTRU, DE LÂNGĂ TELEVIZIUNE. ÎN TOATE NOPȚILE ACELEA, EU AM STAT ÎN GENUNCHI ȘI M-AM RUGAT: DOAMNE TRIMITE ÎNGERII SĂ NE SCAPE! SUNT FOARTE FRICOASĂ DIN FIRE. TREI NOPȚI AM STAT ÎN GENUNCHI ȘI M-AM RUGAT LUI DUMNEZEU SĂ NE TRIMITĂ ÎNGERII. MULȚUMESC LUI DUMNEZEU CĂ AM TRĂIT REVOLUȚIA. ÎN CLIPELE ACELEA CÂND MĂ RUGAM AM ÎNȚELES CĂ TREBUIE SĂ MĂ OCUP ȘI DE TEMA ÎNGERILOR, PENTRU CĂ DUMNEZEU MI-A TRIMIS ÎNGERII SĂI ȘI AM SCĂPAT NEVĂTĂMAȚI".

ÎN PIAȚA UNIVERSITĂȚII, LA REVOLUȚIE, MII DE OAMENI AU STAT ÎN GENUNCHI ȘI AU ROSTIT TATĂL NOSTRU. AU FOST MOMENTE INCREDIBILE. PUTEAI SĂ FII NEOM, DACĂ MERGEAI ACOLO TREI ZILE LA RÂND DEVENEAI OM, TE APROPIAI DE DUMNEZEU. ȘI, DE FAPT, EU CRED CĂ NU EȘTI OM DECÂT DACĂ EȘTI APROAPE DE DUMNEZEU".

Silvia Radu (1935-), artist plastic, absolventă în 1960 a Academiei de Arte Frumoase, clasa profesorului Ioan Lucian Mumu. Din 1961 expune la majoritatea expozițiilor anuale, municipale și ocazionale organizate de Ministerul Culturii și de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

***

2. „OMUL, ar trebui în viață să aibă patru etape: CU DUMNEZEU, PENTRU DUMNEZEU, LA DUMNEZEU ȘI ÎN DUMNEZEU. Suntem chiar și în imperfecțiunile noastre, o dovadă a lui Dumnezeu. Preceptele lui Dumnezeu apasă pe umerii noștri, dar e o greutate de aripi. Dacă știi să pui pe Dumnezeu în tot ceea ce faci, Îl vei regăsi pe Dumnezeu în tot ce faci. Să nu uitați însă, cei căldicei, că tăcerea lui Dumnezeu e, înainte de toate, o TĂCERE A IUBIRII".

Vladimir Ghica (25 decembrie 1873, Istanbul, Vechiul Constantinopol - 16 mai 1954, Jilava, București), A fost prinț, diplomat, scriitor, om de caritate, preot biritual (singurul preot care a slujit Sfânta Liturghie în rit ortodox dar și catolic), nepotul lui Alexandru Ghica, ultimul principe al Moldovei. Tatăl lui Vladimir Ghica a fost Ioan Grigore Ghica, diplomat, ministru de externe, și al apărării al României. Mama lui a fost Alexandrina Moret, descendentă din Henric al IV-lea, regele Franței.

***

3. „Ceea ce am primit de la Dumnezeu trebuie să păstrăm".

Dida Drăgan (1946-) , solistă vocală, autoare de versuri, absolventă a Școlii Populare de Artă, clasa Florica Orăscu, 17 septembrie 2004

P.S. „Nu vă grăiți de rău unul pe altul, fraților. Cel ce grăiește de rău pe fratele său, grăiește de rău legea și judecă legea; iar dacă judeci legea nu ești împlinitorul ei, ci judecătorul ei." (Sfântul Apostol Iacob)

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu