„Lider european" - concurs dedicat elevilor de liceu!

Distribuie pe:

Elevii de liceu din clasele IX - XI au ocazia să promoveze valorile Uniunii Europene în cadrul concursului „Lider european", lansat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Liceenii sunt îndemnați să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă provocărilor sau oportunităților existente în comunitățile lor locale, cele mai bune opt proiecte înscrise pe platforma online Europa urmând să fie premiate, iar echipele clasate pe primele trei locuri să fie invitate să își prezinte proiectele în fața juriului, la București.

Înscrierea se va realiza de către profesor, până la 20 octombrie 2017, ora 23:59, pe platforma www.europacasanoastra.ro/lider, ulterior, fiecare echipă înscrisă trebuind să pregătească și să încarce pe site prezentarea proiectului propus, nu mai târziu de 6 noiembrie 2017, ora 23:59.

Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri, economic și de mediu (asistență pentru vârstnici, reciclarea materialelor, sănătate, asistență socială, educație, cultură) și își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul propriei comunități.

„Lider european" face parte din campania educațională pe teme europene „Europa, casa noastră", o inițiativă susținută și de Ministerul Educației Naționale. 

Lasă un comentariu