Alimente care ajută la întărirea sistemului imunitar

Distribuie pe:

Una dintre cele mai simple și mai eficiente modalități de a proteja organismul de boli este de a consuma alimente și băuturi care conțin substanțe care activează sistemul imunitar.

Unii acizi grași nesaturați au puterea de a crește imunitatea atunci când sunt asociați cu o dieta echilibrată și aici am evidenția Omega 3 și Omega 6 a căror funcție principală este reglementarea unor celule ale sistemului imunitar. Pentru asta trebuie să introducem în dieta noastră cât mai multe seminte și nuci.

Carotenoizii, care se găsesc mai ales în legumele și fructele de culoare galbenă, portocalie și roșie, activează sistemul imunitar rapid, îmbunătățind apărarea organismului. În unele cazuri, când suplimentăm consumul de carotenoizi prin consumarea acestor alimente ne pot fi de mare ajutor.

Vitamina E care se găsește în multe fructe și legume îmbunătățește sistemul imunitar și este, de asemenea, considerata ca un antioxidant. Vitamina C are un puternic efect antioxidant și îmbunătățește efectele vitaminei E, are efecte benefice în special în infecțiile respiratorii și răceli. De aceea, nu trebuie sa lipsească din alimentația noastră zilnică fructele și legumele care conțin vitamina C.

Dintre alimentele care sporesc imunitatea amintim: usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul, curcuma, scorțișoara, sucul de lămâie, afine, sfeclă și morcovi, oțetul de mere.

- Usturoiul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale, poate fi folosit în orice fel de mâncare, ajuta în prevenirea răcelilor comune, previne bolile gastrointestinale. Aceasta conține un compus pe nume alicina, un ulei volatil sulfuros care oprește creșterea și înmulțirea bacteriilor, ciupercilor și stimulează fluxul de enzime digestive.

- Ardeiul iute sau boiaua de ardei, stimulează metabolismul. De asemenea, sunt bogate în betacaroten care este transformat în vitamina A în sânge și lupta împotriva infecției.

- Ghimbirul conține un component activ, gingerol, care este deosebit de eficient în lupta împotriva cancerului de colon. De asemenea, este bun pentru combaterea răcelii sau gripei.

 

Lasă un comentariu